Így tart tovább a parfüm illata a bőrödön

Így tart tovább a parfüm illata a bőrödön

Címlap / Stílus / Test / Így tart tovább a parfüm illata a bőrödön

Kezdjük is a legfontosabbal, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy egyáltalán hogyan választunk parfümöt. Tudtátok, hogy az olajosabb és a szárazabb bőr teljesen máshogy képes megtartani az illatokat? Tehát ha alapvetően száraz a bőrünk és egy EDT (eau de toilette) illatot választottunk a kedvenc nappali parfümünknek, bizony ne is reméljük, hogy sokáig részünk lehet majd az illatélményben. 

Az olajosabb, zsírosabb bőrön viszont tovább tartanak az illatok, tehát ha szerencsénk van, még egy EDT illat is egész sokáig érezhető lehet, ha betartjuk az alább említett bennfentes tippeket. Mert hát az nagyon fontos, hogy képben legyünk pár hasznos trükkel, ezek nélkül ugyanis lehet, hogy tényleg csak pár órát tart majd az illat. 

Előkészületek

Pont az előzőekben említettek miatt azt javasoljuk, hogy keressünk egy illatanyagmentes testolajat, a parfümöt pedig csak azután fújjuk magunkra, miután bekentük vele a bőrünket. Így amellett, hogy tovább illatozunk, a bőrünk is hidratáltabb, csillogóbb lesz.

Arra azért figyeljünk, hogy az olajat mindig enyhén nedves bőrre kell felvinni, mert így tud igazán táplálni és mélyen felszívódni. Egyébként nemcsak az olajos, a hidratált bőr is sokkal tovább tudja magában tartani az illatot. 

Parfüm előtti testolajozás
triocean/istockphoto.com

Csak egy csepp

Amikor kicsi voltam, a nagymamám mindig azt mondta, hogy a parfümöt a fülem mögé kell fújni. Persze én ezen csak mindig nevettem, nem értettem, mi értelme van ennek a műveletnek. Szerencsére, most már én is tudom, hogy itt picit olajosabb a bőrünk, így ha ide permetezzük az illatot, biztos, hogy kicsit tovább marad tartós a parfümünk. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást