Az idén sokkal több paradicsomot ültettem, mint korábban, aminek meg is lett az eredménye: nem győzöm félretenni a hideg hónapokra.
4/5 Savanyúság
A zöldparadicsom savanyításától sokan félnek, mert elhíresült róla, hogy mérgező. Valóban van benne olyan anyag, ami károsíthatja az egészséget, de egy felnőttnek több mint fél kiló zöldparadicsomot kellene megennie egyszerre ahhoz, hogy a mérgezés legenyhébb tüneteit produkálja. Úgyhogy a zöldparadicsom savanyítása – akár magában, akár más zöldségekkel társítva – teljesen veszélytelen. Semmiképpen se vesszen kárba, ami nem érett be! Az érett paradicsomokat is savanyíthatod, erre különösen népszerű technika a fermentálás, amihez csupán 2%-os, sós felöntő levet kell készítened.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!