Az idén sokkal több paradicsomot ültettem, mint korábban, aminek meg is lett az eredménye: nem győzöm félretenni a hideg hónapokra.
3/5 Aszalt paradicsom
A paradicsom tartósítósának egyik nagyszerű módja az aszalás, amihez használhatsz aszalógépet, a napfényt, vagy a sütődet is. Sajnos idén már nem igazán tudjuk a napsugár erejét hívni erre a célra, de az aszalók és a sütők bármikor a rendelkezésünkre állnak. Az aszalót az utasítások szerint használd, míg a sütőt érdemes először magasabb hőfokra kapcsolni, majd folyamatosan kiengedni a páratartalmat és alacsonyabb hőmérsékleten aszalni a paradicsomokat. Természetesen itt is használhatsz fűszereket sőt, ha előre sózod a paradicsomokat, gyorsabban elkészülsz majd, mert így már sütés előtt is sok levet engednek. Az aszalványokat tárolhatod magukban, de olajban is tartósíthatod, így még tovább elállnak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!