Utazni akarok, de nincs miből! Van megoldás!

Stumpf Bea
Írta: ,

Az utazás szuper dolog, hiszen bármikor, amikor útra kelsz, olyan új élményekkel és izgalmakkal találkozhatsz, amit senki nem vehet el tőled. Szerencsére manapság az utazás már nem egy luxuscikk és nem mindig pénzkérdés, hiszen akár már pár tízezer forintból szuper helyekre juthatsz el. Lássuk a legjobb tippeket, ha kevés a pénzed, de folyton mehetnéked van!

Tervezz előre Kép forrása: blog.freepeople.com

Az előre tervezés mindig hasznos, hiszen, ha már most tudod, hogy szeptemberben szeretnél elutazni valahova, akkor van elég időd arra, hogy minden részletet előre kitalálj, összegyűjtsd a pénzt és mindent időben lefoglalj.

Ha legalább fél évvel előre gondolkozol, akkor nem csak, hogy mindig lehet majd egy következő utazást várni, de szuper akciókra is bukkanhatsz a hotelek, repülőjegyek vagy különböző csomagajánlatok között.

Tipp: Érdemes figyelni az elő-vagy utószezon ajánlatait, hiszen ilyenkor nem csak az árak olcsóbbak, de legtöbbször az időjárás és a tömeg is elviselhetőbb.

Gondolkozz alternatívákban Kép forrása: carnets-de-traverse.com

Ha csak az van a fejedben, hogy szeretnél elutazni egy hosszúhétvégére úgy, hogy minimálisan költekezel, akkor érdemes a nyilvánvaló megoldásokon túl néhány alternatíván is elgondolkodni.

Erre szuper eszköz például a Rome2Rio nevű oldal, ahová bármilyen várost beírhatsz, kidobja az összes alternatívát, hogy hogy juthatsz el oda a legolcsóbban, a leggyorsabban vagy a legegyszerűbben.

Ezen kívül szuper szállás-és programlehetőségeket is találsz az oldalon, azaz érdemes egy-egy út előtt átböngészni a lehetséges opciókat.