Utazás kutyával? Ezekre figyelj oda

Serestyén Sára
Írta: ,

Az utazás gyerekekkel sem egyszerű, hát még, ha van egy szeretnivaló, négylábú kedvenc is, akit magatokkal vinnétek a nyaralásra. A kutyusod ugyanúgy, mint a gyereked, teljes mértékben rád van utalva, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindenre odafigyelj és maximálisan felkészülj a kutyáddal való vakációzásra.

Ezt csomagold az útra

A kutyák szeretik a megszokott kis dolgaikat, ezért érdemes magatokkal vinni pár apróságot, amik az otthonára emlékeztetik a kedvencedet. Egy-két játék  a nyaralás alatt is jól jöhet majd, de vigyétek el a kedvenc kis plédjét vagy párnáját is, amin a nyaralás alatt aludhat.

Azt se felejtsd el, hogy ahogy te sem, úgy a kutyád sem utazhat papírok nélkül, hiszen tudnod kell igazolni, hogy megkapta a megfelelő oltásokat. A chip ellenére rakjatok a kutyus nyakörvére egy a kutya nevét és az értesítendő telefonszámot tartalmazó bilétát is.

Végül, de nem utolsó sorban készíts össze egy csomagot, amelybe a kedvenc nassolnivalója, egy etető- és itató tál kerül, illetve biztosítsatok számára kellő mennyiségű folyadékot is az útra. Emellett érdemes összeállítani egy mini elsősegély pakkot is kutyasamponnal, törülközővel, kullancs eltávolító csipesszel, Betadine-nal és vattakoronggal.

Kutatómunka Kép forrása: unruhphoto.com

Kutyabarát szálláshelyet találni nem túl egyszerű feladat, hiszen már nem csak az számít, hogy ti jól érezzétek magatokat, hanem a kutya biztonságát is szem ellőtt kell tartanotok. Ezért minden lehetséges szálláshelyet hívj fel, nézd meg a honlapjukat, hogy ne érhessenek kellemetlen meglepetések!

Sőt, ha teheted, mindenképp vedd fel a kapcsolatot telefonon is a szálláshellyel, és kérdezd ki őket minden fontos részletről: van-e kert, mennyire zárt, hány kutya lesz egyszerre a szálláson, illetve tudakold meg azt is, hogy hol van a környéken állatorvos, akit vészhelyzet esetén felkereshettek!