Kert és terasz / Otthon

7 szemet gyönyörködtető őszi kültéri dekoráció

7 szemet gyönyörködtető őszi kültéri dekoráció

Tökös konténerkertek

A konténerkertekben nem csak az a jó, hogy mindig könnyedén testre szabhatóak és az adott évszakra igazíthatóak, hanem az is, hogy viszonylag könnyű őket mozgatni. Ha valami különlegesre vágysz, ezúttal gondolkodj nagyban: készíts (vagy készíttess) egy mozgatható állványt a konténerkertedre! Nyáron futtathatsz rá virágokat, most ősszel viszont kedved szerint megpakolhatod látványos dísztökökkel, a még hangulatosabb eredmény érdekében pedig tekerhetsz rájuk ledizzókat.

 

 

Középpontban a bejárati ajtó

Kevés dolog teszi barátságosabbá a hazaérkezést, mint egy szépen dekorált bejárati ajtó, vagy éppen terasz. A színes tökökkel, vidám virágokkal, őszi termésekkel dekorált bejáratok csodálatos hangulatjavítók.

A tipikusan őszi, meleg tónusok segítenek, hogy még a legborongósabb napokon is jobb kedvvel érkezz meg az otthonodba és minden egyes vendéged hasonlóan érezze magát, amikor belép a küszöbödön. 

 

 

Rendezd a tököket váratlan kompozíciókba

A dísztökök már önmagukban mutatósak és fantasztikusan díszítenek, de nagyon jól mutatnak a különböző, váratlan kompozíciókban is. Egy-egy oszlop tetején, eldugott sarokban, vagy akár egymásra pakolva egyszerre lesz természetes, mégis vicces és vizuálisan érdekes a dekorációd.

A kisebb tökök remekül mutatnak az ablakpárkányokon, így a látványt egyszerre élvezheted belülről és az udvarról, vagy az utcafrontról.

 

 

Újragondolt útszegély

Sok szempontból szerencsés, ha hosszabb autóút vagy járda vezet a bejárati ajtódig, mert ezt mindig testre szabhatod az aktuális hangulatodnak és az évszaknak, ünnepeknek megfelelően. Rendezz el tököket sorban, vagy tegyél ki madárijesztőt, esetleg néhány szénabálát, kukoricahéjat!

Ha nem csak térkő, hanem kertrész is akad ezen a területen, csodásan fognak mutatni a szabadba ültetett krizantémok, őszirózsák, illetve az ilyenkor nyíló, ringatózó pampafüvek. 

 

 

Skandináv stílusú dekoráció

Az őszi dekoráció frissebb, minimalista hangulatban egyaránt elkészülhet, és a modern otthonokhoz ez a megoldás jobban is passzol. A matt fehérre, szürkére, vagy éppen feketére festett tökök kifejezetten újszerű hatást kölcsönöznek minden dekorációnak.

Csodásan mutatnak a még kint hagyott kerti bútorokon, balkon szetteken, ráadásul esztétikus átmenetet képeznek a kül- és a beltéri dekorációk között.

 

 

Vidéki hangulatban

Amennyire népszerű a modern, újszerű irányvonal, annyira trendinek számít a farm-hatás mind a lakberendezésben, mind a dekorációkban.

 

 

Az éppen színesedő levelek, a csipkebogyó, a metszésből származó nyesedékek, a friss almák és őszi termések mind-mind érdekes, organikus kiegészítői lehetnek a kinti kompozícióknak.

Elég, ha egy rusztikus elemet a középpontba helyezel (ez lehet egy talicska, bicikli, szék, bőrönd, vagy akár fahordó), majd köré rendezed az általad választott, őszi elemeket.

Rusztikus őszi csokor

A rusztikusság szorosan összekapcsolódik a vidéki stílussal, ám a megfelelő kontextusban nagyon jól illik a modernebb vonalakhoz is. Bármelyik irányzat is áll közelebb a szívedhez, egy-egy szépen elrendezett, őszi virágcsokorral nem tudsz melléfogni a kültéri dekoráció esetében.

Ízlésednek megfelelően hagyományos vázában, vagy egy újragondolt, régi, akár ütött-kopott kannában, vödörben, kancsóban is helyet kaphatnak a színpompás vágott virágok. Gyümölcsökkel, őszi termésekkel karöltve, esetleg néhány pléd társaságában hívogató és ízléses dekorációt készíthetsz.

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást