5 ország, 5 öltözködési stílus – Milyen trendek népszerűek a világ 5 pontján?

5 ország, 5 öltözködési stílus – Milyen trendek népszerűek a világ 5 pontján?

Címlap / Stílus / Divat / 5 ország, 5 öltözködési stílus – Milyen trendek népszerűek a világ 5 pontján?

Minden országban egy kicsit más az életstílus és a felfogás, így nem meglepő, hogy az öltözködésünk is eltér egymástól. Ezért a londoni nők vagy éppen az ausztrálok egészen más ruhadarabokat részesítenek előnyben.

Most kiderítettük, 5 különböző országban milyen trendek hódítanak leginkább!

1. A brit nők

Angliában leginkább az elegancia az, amire a nők szívesen helyezik a hangsúlyt. Noha időnként ők is felkapnak egy szimpla póló-nadrág kombinációt, az esetek többségében inkább a stílusos darabokat szeretik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A gardróbjukban mindig találhatsz culotte-nadrágot, amit szívesen viselnek fehér inggel, esetleg egy barna táskával. A balerina cipő náluk is nagy kedvenc, hiszen kényelmes, és belesimul az összeállításokba, az őszi szezonban pedig mindezt gyakran dobják fel egy fekete bőrdzsekivel. És ami az ékszereket illeti, ők a visszafogott darabokat részesítik előnyben!

2. A francia nők

Ők úgy tartják, egy keresztbe csíkos felsővel egyszerűen nem lehet mellélőni! Általában a fehér alapon fekete, esetleg sötétkék színeket kedvelik, de minden más téren a világos, bézses árnyalatok hódítanak náluk.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az őszi szezon elmaradhatatlan kelléke a ballonkabát, ami szinte mindig világosbarna, sőt, ilyenkor kerülnek elő a különféle szmokingok is, nőiesebb változatban vagy éppen a farmerdzsekik. Azonban a francia nők úgy tartják, az öltözködés legfontosabb szabálya az egyediség. Ők nem szívesen követik az aktuális trendeket, hanem inkább az időtálló, örök darabokat kedvelik, és ezeket saját ízlésüknek megfelelően kombinálják. Ezért általában mindenki egy kicsit egyedi módon öltözködik.

3. A svéd nők

A svédek jelszava a minimalizmus! Ők nem szeretik a színekben úszó pólókat, a rengeteg mintát, és a feltűnést: azt vallják, hogy az egyszerűség gyönyörködtet. Ezért általában monokróm szetteket viselnek, és leginkább fekete, fehér, bézs és pasztell árnyalatokat választanak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

z öltözködésüket szeretik úgy jellemezni, mint kényelmes, funkcionális, ezért a svéd nők szekrényében biztos, hogy akad legalább egy fehér tornacipő, amit bármihez szívesen viselnek. Ők a magas sarkúval szemben a lapos talpú cipőket részesítik előnyben, ősszel pedig egy egyszerűbb bőrkabátot kapnak fel, amit többnyire nagyméretű sállal dobnak fel.

4. Az olasz nők

Ebben az országban nem igazán van helye a minimalizmusnak, szemben a svédekkel. Az olasz nők ugyanis imádják a rivaldafényt, és szeretnek feltűnően öltözködni, állatmintás darabokba bújni, de a színes nadrágoktól vagy a különleges kabátoktól sem riadnak vissza.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ami viszont mindig alapdarab számukra, az a bőrcipő! Ez a lábbeli mindenki szekrényében megtalálható, és előszeretettel viselik is. Sportos darabokat ritkán kapnak magukra, mert úgy vélik, a divatban ennek nem igazán van helye; csak akkor viselik őket, ha tényleg edzeni mennek. Egyébként a ruhák tekintetében fontos nekik, hogy az adott darab tökéletesen álljon rajtuk, kiemelje alakjukat, így a méretes pólók, nadrágok nem kapnak helyet az összeállításaikban.

5. Az ausztrál nők

Egy olyan kontinensen, ahol általában meleg van, kicsit nehezebb berobbanni a trendek világába. Pedig az ausztrál nők öltözködésére is érdemes figyelmet fektetni. Számukra abszolút nagy kedvencek azok a ruhadarabok, amelyek szabadon hagyják a hátat, hiszen ez egyszerre erotikus, mégis sejtelmes. Az pedig hab a tortán, ha ezek fodrosak!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Általában viszont inkább lazán öltözködnek, szeretik a pólókat, de ezeket mindig fel is dobják színes mintákkal, hogy mégse legyenek túl egyszerűek. Sőt, ők azt vallják, hogy a sportos darabokat simán lehet nőiessé varázsolni! Ezért nem ritka, hogy egy mackónadrágot magas sarkúval viselnek, vagy a kapucnis pulcsihoz nőies kiegészítőket választanak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást