Eljött a nyár, a meggy szezonja. Ebből a fanyar, savanykás gyümölcsből pedig igazán ínycsiklandó desszerteket lehet készíteni. Összegyűjtöttünk néhány szuper receptet, amit érdemes kipróbálni!
Elkészítés: A meggyet öntsd bele egy lábasba, és add hozzá a vizet. Egy kis ideig hagyd felforrni, majd öntsd bele a cukrot és a búzadarát, ezt pedig sűrűsödésig főzd tovább. Közben vedd elő a réteslapokat!
Az elsőnek kendd meg az alját vajjal, majd tedd rá a többi réteget is (ez nyugodtan lehet annyi, amennyit gondolsz, de három az ideális). Ha elkészült a massza, ezt szimplán csak öntsd a legfelső réteslapra, kend szét, és tekerd fel, majd a tetején kendd be vajjal. 180°C-on 25 percig süsd!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!