Eljött a nyár, a meggy szezonja. Ebből a fanyar, savanykás gyümölcsből pedig igazán ínycsiklandó desszerteket lehet készíteni. Összegyűjtöttünk néhány szuper receptet, amit érdemes kipróbálni!
4/5 Vaníliás-meggyes muffin
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg margarin, 15 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg kristálycukor, 4 ek. baracklekvár (bármilyen más lekvár is lehet), 12 g sütőpor, 1 üveg meggybefőtt
Hozzávalók a krémhez: 4 dl tej, 40g vaníliás pudingpor, 7 dkg margarin, 4 ek kristálycukor
Elkészítés: A 10 dkg cukrot keverd össze a 15 dkg margarinnal, addig, hogy habos állagot kapj. Ehhez add hozzá a tojásokat alaposan megkeverve. Közben egy másik edényben a sütőport, lekvárt és lisztet mixeld össze, ezt öntsd hozzá a másik edény tartalmához, majd keverd bele a meggyet is. A tésztával töltsd meg a muffinformákat nagyjából háromnegyedéig, és 180°C-on körülbelül 25-30 percig süsd. Addig is jöhet a krém: ehhez a cukrot és a tejet keverd össze a pudingporral, majd kezdd el sűrűre főzni a tűzhelyen. Ha kész, egy kis ideig pihentesd, amikor pedig már kellően kihűlt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!