Az öltözködéseddel megváltozik a sorsod – A tudományos magyarázat

Az öltözködéseddel megváltozik a sorsod – A tudományos magyarázat

Címlap / Stílus / Divat / Az öltözködéseddel megváltozik a sorsod – A tudományos magyarázat / 2. oldal

A színek és fazonok hatalma

Ha például tényleg sikerhez szeretnél öltözni, pszichológusok a vörös színt ajánlják: van valami ebben az árnyalatban, ami tekintélyt és szakértelmet áraszt. Egy kutatásban például kimutatták, hogy azokra, akik vöröset viselnek, sokkal inkább néznek úgy az emberek, mint akik nyerni fognak, a kutatás szerint méghozzá egy rakás különböző fajta sportban is. Ha állásinterjúra mész, vagy valamilyen szempontból fontos munkanapod lesz, vegyél fel pirosat – garantáltan magabiztosabbnak fogod érezni magad tőle.

Az sem árt, ha egy kicsit elegánsabban öltözöl, mint amennyire egyébként szoktál. Ettől sokkal profibbnak és összeszedettebbnek fogod érezni magadat, ami mindenképpen jót tesz majd az önbizalmadnak.

Pszichológusok szerint azonban az is legalább ennyire fontos, hogy magadénak érezd a ruhát, és jól érezd magad benne.

Ha olyan darabokat viselsz, amelyek nem komfortosak, és nem illenek hozzád, máris eltűnik a pozitív hatásuk.

Ha ugyanis kellemetlenül érzed magad egy ruhadarabban, nagyon sok energiádat elveszi az, hogy igazgatod a ruhádat, és izegsz-mozogsz. Nem hinnéd, de ez is számít, ha az agyad teljesítményét nézzük.

A legjobb megoldás, ha csinosan öltözöl, de olyan ruhákat veszel fel, amelyekkel tudsz azonosulni. Ha ezen a vonalon mozogsz, és tisztában vagy vele, hogy melyik darab milyen érzelmeket vált ki belőled, már nyert ügyed van.

Forrás

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást