Az olimpikonok 7 szépségtippje

Az olimpikonok 7 szépségtippje

Címlap / Stílus / Arc / Az olimpikonok 7 szépségtippje

A versenysport állandó fizikai és szellemi terhelést jelent, így könnyen rányomhatja bélyegét a szépségre. Ám az olimpikon csajok is jól szeretnének mutatni a fotókon, ezért bombabiztos trükköket kísérleteztek ki, melyeket most veled is megosztanak!

Tisztíts!

„Sokan nem mossák meg az arcukat edzés előtt, mondván, hogy úgyis megizzadnak majd. Márpedig az eltömődött pórusokra nincs jó hatással a verejtékezés” – vallja Lolo Jones gátfutó, aki szívesen használ radírozó szemcsékkel gazdagított tisztító zselét, de sminklemosó kendő is mindig van nála.

Hidratálj!

„Ha nem használok erős hidratálót az arcomra úszás előtt, nagyon kiszárad a bőröm” – nyilatkozta egy ízben Sarah Groff triatlonozó, aki edzések és versenyek előtt a nehezebb textúrájú, zsírosabb krémek után nyúl, éjszakára viszont könnyű terméket választ.

Ápold a hajad!

Míg a triatlonozó Sarah a versenyek előtt néhány nappal nem mos hajat, hiszen a frissen tisztított tincseiről lecsúszna az úszósapka, a gátfutó Lolo számára az állandó napfény miatt muszáj az előzetes nedvességpótlás. „Nem festem ugyan a hajam, de színezett tincsekre való pakolást használok, mert kiadósabb és hatékonyabb” – árulta el Lolo.

Védd a bőröd!

„Anyukámnál bőrrákot diagnosztizáltak, szóval én már csak tudom, hogy a napsugárzás elleni védelem milyen fontos…” – mondja Kerri Walsh. Mivel strandröplabdázó, állandóan legalább 30 faktoros készítménnyel keni be magát a hajvonalától a talpáig, és kétóránként megismétli a műveletet.

Aludd ki magad!

„Számomra az alvás az igazi wellness-program” – nevet Kerri. A kétszeres olimpiai bajnok tulajdonképpen a bikinijében él, és azt hinnénk, két edzés között a tengerparton heverészik.
A kockás hasú sportikon azonban két gyermek anyukája, tehát pontosan tudja, micsoda kincs egy kiadós pihenés.

Kényeztesd a lábad!

„Vettem egy lábfürdőt otthonra. Első hallásra luxusnak tűnik, de annyiba került, mint három-négy alkalom a pedikűrösnél” – magyarázza Allyson Felix atléta, akinek lábfejei fokozott igénybevételnek vannak kitéve.
Néha különböző illóolajokat és hidratálókat is használ, de vallja, hogy a készülék segítségével már egy kis áztatás és masszírozás is csodát tesz.

Találd meg a siker illatát!

„Fokozza az önbizalmam, ha olyan illatot viselek, ami illik hozzám” – teszi hozzá Allyson, aki gyakran alsó kategóriás parfümök közül választ. Vallja, hogy nem az áron múlik egy-egy termék minősége, s az sem zavarja, ha kedvenc illata szembejön vele. „Úgyis mindenkinek máshogyan áll” – vonja meg a vállát.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!