Ha valaha is próbálkoztál az életmódváltással, akkor biztos te is hallottad jó tanácsként, hogy „ha nassolnivalóra vágysz, válaszd az olajos magvakat”. Ez az életmód-tipp kétségtelenül megállja a helyét, de azt is tudod, miért olyan hasznosak ezek a ropogtatnivalók az egészséged szempontjából?
3/5 Dió
A diót leginkább telítetlen zsírsavtartalma miatt érdemes fogyasztani, de fertőtlenítő, vírusölő, gyulladáscsökkentő hatásáról is érdemes tudnod, aminek nagy hasznát veheted a hideg hónapokban.
A belőle készült olaj koncentráltabban járul hozzá az érelmeszesedés megelőzéséhez, a koleszterinszint csökkentéséhez, de természetesen a magok önmagukban fogyasztva is kifejtik pozitív hatásukat.
A dió emellett jelentős mennyiségben tartalmaz fehérjét, de magnéziumban, káliumban és kálciumban is bővelkedik. B- és E-vitamintartalma mellett A- és C-vitaminnal is hozzájárul az egészség megőrzéséhez.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!