Szerelem / Párkapcsolat

Amire annyian vágynak: elárulom, milyen egy nyitott párkapcsolatban élni

Megváltoztatta a kapcsolati dinamikát

Természetesen nem az én ötletem volt, hogy nyissunk mások felé, de valahol megértettem a férjem. Nagyon fiatalon jöttünk össze, az elsők voltunk egymásnak és tiszteletben tartottam a döntését, hogy kalandozni akar még szexuálisan. A probléma viszont az volt, hogy az egyébként boldog, monogám kapcsolatunkba kevertünk más embereket, ami miatt a házasságunk hamar olyan kapcsolattá vált, ami gyökeresen megváltozott, ez pedig engem teljesen összezavart és nem ismertem rá.

A szabályok nem voltak elég egyértelműek

Azt hittem, az, hogy jó előre szabályokat állítunk fel, továbbra is biztosítja majd a boldog együttélést, mert bizonyos kereteket szab az effajta „kicsapongásnak”. Sajnos tévedtem.

Ott követtük el a hibát, hogy nem voltunk tisztában azzal, hogy a szabályokat ki-ki másként értelmezi és sok kibúvó, illetve szürke terület van.

Ezek a helyzetek pedig akkor merültek fel, mikor már késő volt. Ha valamelyikünk – főleg a férjem – olyan szituációban találta magát, amire nem volt konkrét szabály, úgy döntött, hogy akkor ezt biztos szabad, a másikunk viszont szinte mindig megbántva és kicsit becsapva érezte magát.

A baráti kapcsolatok is megsínylették

És nem csak a bírálók miatt. Mikor bejelentettük a barátainknak, hogy ezentúl nyitott házasságban élünk, mi pusztán arra gondoltunk, hogyha valamelyikük esetleg valaki mással lát minket, ne gondolja azt, hogy megcsaljuk egymást. Arról viszont nem is álmodtunk, hogy lesznek olyanok, akik ezt úgy tekintik, mint felhívást keringőre.

Engem elkezdett üldözni a férjem egyik kollégája – aki ráadásul a férjem felettese is volt, így rendkívül kellemetlen volt visszautasítani – illetve egy barátunk felesége is ajánlatott tett a férjemnek.

Úgy éreztük, nem bízhatunk meg ezentúl senkiben, hiszen ki tudja, mióta tápláltak irányunkban gyengéd érzelmeket ezek az emberek.

Visszagondolva jobb lett volna, ha az elején bevezetjük a „barátokkal sosem” szabályt, de addigra már késő volt és a baráti összejövetelek kínossá váltak.

A cikk még nem ért véget. A vallomás folytatódik a következő oldalon, lapozz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW