A táplálkozási szokásaink folyamatosan változnak és alakulnak, ahogy egyre többet tudunk meg az ételeink egészségi hatásairól. Egyre többen érdeklődnek a nyers étkezés iránt, hiszen így az ételek természetesebben őrzik meg tápanyagtartalmukat és ízüket. Az alábbiakban öt olyan ételt mutatunk be, amelyeket nyersen fogyasztva nemcsak finomabbak, de táplálóbbak is lehetnek, megőrizve vitális vitaminjaikat és ásványi anyagaikat.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Brokkoli – a zöld csoda
A brokkoli örök terápiaként szolgál a nyers étkezés hívei számára. Nyersen fogyasztva ez a zöldség a lehető legtöbbet adja nekünk: tele van C-vitaminnal, kalciummal és különféle antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek az immunrendszer erősítésében és a bőr szépségének megőrzésében. Ráadásul a nyers brokkoli rágásra ösztönöz, ami által az emésztésünk is hatékonyabban működik.
Gomba – a föld ajándéka
Bár a gombát gyakran pirítva vagy sütve fogyasztjuk, érdemes kipróbálnod nyersen is. Főzés nélkül ugyanis megőrizhetjük a benne található D-vitamint és egyéb tápanyagokat, amelyek hőkezelés során elveszhetnek. A nyers gomba különleges íze remekül kiegészítheti salátáidat vagy szendvicseidet, és egy kis szójaszósszal meglocsolva igazi gasztronómiai élmény lehet.