Nyáron nagyon izzadsz? 5 módszer, ami segíthet a problémán

Nyáron nagyon izzadsz? 5 módszer, ami segíthet a problémán

Címlap / Stílus / Nyáron nagyon izzadsz? 5 módszer, ami segíthet a problémán

Mindenki izzad, de míg egyeseknél ezt szinte észre sem lehet venni, addig másoknál már 10 perccel a póló viselése után ott van a nyoma. Ha te is azok közé tartozol, akik emiatt inkább fel sem vesznek színes ruhákat, vagy a cipődet csak otthon veszed le, mert a talpad hamar nedves lesz, muszáj kipróbálnod az alábbi módszereket!

Dezodor VS izzadásgátló

A kettőt sokszor ugyanannak tartjuk, pedig valójában nem mindegy, melyiket használod.

A dezodorok nem tartalmaznak izzadásgátló alumíniumsókat, helyette illatanyagok vannak bennük, amelyek segítenek elfedni a verejtékezés szagát.

Azaz ettől még továbbra is izzadni fogsz, de legalább a rossz szagoknak búcsút inthetsz.

Ezzel szemben az izzadásgátló termékek a hónalj környéki verejtékezést csökkentik azzal, hogy az alumíniumsók segítségével a verejtékmirigyek kivezetésének egy részét szűkítik, így kevesebbet tudsz izzadni. Teljesen nem múlik el a probléma, de javulni fog. Amit ne felejts el: nedves bőrre sose használd egyiket sem, mert akkor nem tudják kifejteni hatásaikat!

 

Természetes izzadáscsökkentők

Bizonyos ételek és italok növelik az izzadás mértékét (chili paprika, cukor), míg van, ami természetes módon csökkenti.

Az izzadás esetén sokszor a problémát a különböző baktériumok okozzák, így például az almaecet segíthet ezeket elpusztítani.

Ezt a hónaljadba dörzsölve, majd alaposan lemosva alkalmazhatod, vagy egy kis mézzel összekeverve akár el is fogyaszthatod: mindkét módszer hatásos!

A fekete tea és a kamilla tea egyaránt segíthet leküzdeni a baktériumokat, így csak annyi a teendőd, hogy főzöl egy adagot, majd a filtert ne dobd ki, hanem áztasd be vele a hónaljadat vagy talpadat.

 

A ruha és cipő anyaga

Nem mindegy, milyen anyagú ruhát veszel fel, hiszen van, amelyiket viselve gyorsabban izzadhatsz, és ennek nyoma jobban meg is látszik.

Azok, amelyek viszont hagyják lélegezni a bőrödet, sokat segíthetnek az izzadás leküzdésében.

Nyáron a legjobb barátaid a vászonból és pamutból készített ruhadarabok lesznek, ezek ugyanis bizonyos mértékű nedvességet úgy elbírnak magukon, hogy meg sem látszik.

Ha pedig minden kötél szakad, szerezz be egy hónaljtapaszt vagy izzadtságfelfogó párnát! Ami a lábizzadást illeti, az első, hogy nézd meg, milyen zoknit viselsz. Itt is a pamutot érdemes választanod, mert a nylonban és a szintetikus anyagokban még jobban izzadni fog a talpad. A cipővásárlásnál pedig a bőr vagy a vászon jöhet szóba, mert ezek hagyják leginkább szellőzni a lábaidat!

 

Gyógyszerészek segítségével

Amennyiben a klasszikus izzadásgátlók nem váltak be nálad, érdemes lehet a gyógyszertárban vagy az orvosodtól segítséget kérned a problémára.

Ma már többféle gyógyszerészetileg kifejlesztett termék kapható, amelyek segíthetnek csökkenteni az izzadást folyamatos használat mellett.

Ilyen például a Solutio antisudorica is, amelynél ugyan nagyon sok dologra kell figyelni (borotválkozás után semmiképp se használd, és sose legyen nedves a hónaljad felvitel előtt), de cserébe hatékony. Ugyanígy a lábad izzadására is kérhetsz terméket, különböző dezodorok, szagtalanítók formájában. Kérd ki a gyógyszerészek tanácsát!

 

Szőrteleníts gyakran

Sokkal nagyobb mértékben fogsz izzadni, ha nem borotválod meg elég gyakran a hónaljadat.

Ilyenkor ugyanis a szőrszálak miatt még erőtejesebben beindul a testedben az izzadás, ráadásul a baktériumok könnyen megtapadnak rajtuk, így pedig még a szagok is rosszabbá válhatnak.

Sőt, nehezebben tudsz megszabadulni tőlük akár dezodor használata mellett is. A legjobb megoldás, ha kétnaponta borotválkozol vagy beszerzel egy epilátort!

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!