Otthon / Utazás

Hol nyaraljak idén? 2019 legizgalmasabb úticéljai

Hol nyaraljak idén? 2019 legizgalmasabb úticéljai

Ha tapasztalt utazó vagy és nem szereted a „kommersz” dolgokat, egyre nehezebb kellően izgalmas úticélt választanod. Ugyan a világ hatalmas és csodálatos, de a közösségi média és a megfizethető repülőjáratok miatt mégis egyre kisebb. Az Instagramon megosztott nyaralós képeknek köszönhetően egy felkapott úti cél hamar látogatók tömkelegét vonzza, ami rövid idő alatt kíméletlenül eltúristásítja és ellaposítja az adott helyet.

Pár éve – a Trónok harca sorozat sikerének következtében – Horvátország és Írország volt a sláger, illetve Kuba és Tájföld is olyan, mintha már mindenki járt volna ott. Az alábbi öt hely viszont nemrég került fel a legizgalmasabb úticélok közé és garantáltan fantasztikus nyaralást ígér.

1. Ponta Delgada, Portugália

Portugália két legkedveltebb városa Lisszabon és Porto, de igén Ponta Delgada is hódítani fog a látogatók körében. São Miguel szigetének, legnagyobb városa – mely egyben az Azori-szigetek fővárosa is – a déli parton található Ponta Delgada.

A „Zöld Sziget” névre is keresztelt úticél nemcsak múzeumokkal, 16. századi épületekkel és erődökkel van tele, hanem fantasztikus tájakkal és természeti különlegességekkel is. Tavasszal bálnákat is nézhetünk, nyáron pedig biciklizhetünk és kirándulhatunk a hegyeken. A Furnas Völgy termál tavacskái, a Lagoa de Fogo vulkanikus krátere és a Sete Cicades tó mind lélegzetelállító természeti csodák.

2. Kauai, Hawaii

A mindentől távol eső, mégis töretlenül népszerű Hawaii-on Maui a legnagyobb sztár, pedig Kauai szigete is ugyanolyan meseszép, sőt, még izgalmasabb is. Nem olyan turista barát, mint Maui és éppen ebben rejlik bája, hiszen vadregényesebb és kisebb a tömeg.

Ezen a békés helyen a természet többféle csodálatos arcát mutatja, hiszen trópusi eső erdők, cakkos sziklák és selymes, fehér homokú partok is találhatóak itt. A Na Pali parton érdemes hajókirándulásra menni, a Waimea Kanyont pedig szintén ne hagyjuk ki, hiszen a „Csendes óceán Grand Canyon-jaként” emlegetik.

3. Kilimandzsáró, Tanzánia

A legizgalmasabb desztinációk felsorolásából nem maradhat ki egy afrikai célpont. Az aktív pihenés szerelmesei számára kihagyhatatlan élmény a Kilimandzsáró megmászása.

Afrika legmagasabb hegye nem adja magát könnyen, ennek ellenére nem kell különösebb előképzettség a meghódításához. A vulkanikus csúcsot kötelek és komolyabb felszerelés nélkül küzdhetjük le, az élményt pedig összeköthetjük egy emlékezetes szafarival. A Szerengeti erre talán a világ legtökéletesebb nemzeti parkja, ami egyben világ egyik legszebb és leggazdagabb szabadtéri állatkertje.

4. Marrakesh, Marokkó

Az Atlasz-hegység lábánál fekvő várost az arabok Al Hamra, azaz „vörös város” néven is ismerik. Aki élvezi a káoszt, imádni fogja Marrakesh hangulatát.

A történelmi városközpont egy fallal körülvett Medina, ami már a 11. században, a Berber Birodalom idején is állt. A színes, tekergő sikátorok és bazárok mélyén könnyű elveszni, de ezt senki sem bánja. A Bahia Palota és a Koutoubia Mecset nem okoz csalódást, de ha tehetjük, ne a nyár legmelegebb hónapjaiban látogassunk el ide, mert nagy lehet a hőség.

5. Sao Paulo, Brazília

A lista legnagyobb és legnyüzsgőbb városa, hiszen többen élnek itt, mint egész Magyarországon.

Dél-Amerika legnagyobb városába senki sem csendért és nyugalomért fog ellátogatni, hanem a vonzó művészeti és kulturális szcéna, illetve a pezsgő éjszakai élet miatt, Sao Paulo ugyanis ezekben vetekszik akár New Yorkkal is. A tengerpart olyan, akárcsak Miami Beach, híres múzeumai pedig a legkényesebb vendégeket is elkápráztatják.

Képek forrása: javarman/Depositphotos.comSergiyN/Depositphotos.comVolodymyrBur/Depositphotos.comkasto/Depositphotos.comthiagogleite/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást