Párkapcsolat / Szerelem

Neten ismerkedsz? Ettől az 5 dologtól lesz boldog a kapcsolatod

Neten ismerkedsz? Ettől az 5 dologtól lesz boldog a kapcsolatod

Ma már senkinek sem szalad fel a szemöldöke, ha azt hallja, hogy egy pár online talált egymásra, de még mindig kevés tapasztalatunk van arról, mire kell figyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy az internetes ismerkedésből valóban tartós és boldog kapcsolat legyen. Íme, a pszichológusok és szociológusok tanácsai!

Nem mindegy, hol találkoztok

Az internet felfoghatatlanul hatalmas virtuális tér, és ahogy a valóságban is árulkodó lehet, hogy egy szórakozóhelyen, vagy a könyvtárban találkoztok, az interneten sem mindegy, hol szaladtok egymásba.

Ha társkereső oldalakon ismerkedsz, akkor sem ajánlott gondolkodás nélkül mindenhová regisztrálni – hangzik a tanács. Csak olyan oldalakon hozz létre adatlapot, ami úgy érzed, illik az egyéniségedhez.


Internetes társkeresés: a sikeres adatlap 6 titka


Ne feledkezz meg arról sem, hogy fórumokon, tematikus oldalak kommentjei között is lehet ismerkedni, ilyenkor pedig már eleve adott, hogy van egy közös érdeklődési területetek.

Adjatok időt egymásnak!

A szakértők szerint nem érdemes ajtóstul a házba rontani, és érdemes időt hagyni arra, hogy jobban megismerjétek egymást, mielőtt egyáltalán kapcsolatban kezdetek gondolkodni.

A csetelés vagy üzenetváltás közben nem látjátok egymás reakcióit, gesztusait, nem tudhatod, hogy a partnered hogyan beszél például másokkal, vagyis sok olyan információ rejtve marad, amiből a való életben tudattalanul is következtetéseket szűrnél le.

Ezért el kell fogadnod, hogy az online ismerkedéshez egy kicsit több időre van szükség.

Áthelyezés valódi térbe

Ha már időt adtatok egymásnak a kölcsönös ismerkedésre, akkor itt az ideje elgondolkodni azon, hogy a kapcsolatotokat a valódi, fizikai térbe is áthelyezitek.

Bármennyire elfogadott is online ismerkedni, egy hosszú és egészséges kapcsolatot mégsem lehet egy monitor előtt fenntartani.

Elképzelhető, hogy a valódi világban hatalmas távolság áll közétek, ezért, mielőtt a dolog komolyabbra fordul, érdemes tisztázni, hogy mindketten szeretnétek-e a való életben is találkozni, esetleg, hogy az egyikőtök hajlandó lenne-e akár költözni is, ha a dolgok úgy alakulnak.

Máskülönben egy soha be nem teljesedő kapcsolatba ölsz energiát.

Értsétek egymás stílusát

A jó kommunikáció minden kapcsolatban fontos, de ha a beszélgetés csak írásban zajlik, még fontosabb, hogy megértsétek a másik stílusát.

Rengeteg konfliktust és félreértést szülhet például, ha egy viccet, az iróniát vagy bármi más érzelmet nem ugyanúgy értelmeztek a leírt sorokból, de akár teljes félreértéshez is vezethet ez.

Ha valami nem egyértelmű, inkább kérdezzetek rá, mielőtt tökéletesen kiismernétek a másik stílusát, és megtanulnátok olvasni a sorok között.

Vond be a környezetet!

Ha a valódi életben randiznátok, természetes lenne, hogy idővel találkoztok egymás barátaival, családtagjaival is.

Ha nem is bököd meg a kiszemelt online lovag anyukáját a Facebookon, azért a beszélgetésekkor érdemes ilyesmire is kitérni – beszéljetek egymásnak a kapcsolataitokról, a környezetetekről, arról, hogy kihez milyen viszony fűz benneteket, mert így elkerülhető, hogy csak egy kis, beszűkült térben bontakozzon ki a kölcsönös szimpátia, és esetleg csalódjatok akkor, amikor a valódi világba is áthelyeznétek a kapcsolatotokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást