5 népszerű sorozat, amit ki nem állhattam

5 népszerű sorozat, amit ki nem állhattam

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 népszerű sorozat, amit ki nem állhattam

Tudom, hogy ezeknek a sorozatoknak komoly rajongótábora van, de én vagy nem bírtam végignézni őket, vagy úgy voltam vele, hogy ha már belekezdtem, kivárom, mi sül ki belőlük semmi, de nem sült ott semmi, csak füstszag volt.

Személyes vélemény, és persze a témából adódóan spoilerek is következnek, csak akkor olvass tovább, ha egyikkel sincs bajod!

Hazug csajok társasága (Pretty Little Liars)

Az első évadot még végignéztem, ha jól emlékszem, talán a másodikat is végigpörgettem, a harmadik vagy negyedik környékén viszont végképp feladtam.

Érdekelt, hogy vajon ki lehet a titokzatos A., de annyira azért nem, hogy évadokon keresztül tartsam a lépést azzal a katyvasszal, amit itt sztori címmel próbáltak eladni.

Eleve ott kiborultam, amikor megpróbálták legitimálni Lucy és Ezra kapcsolatát. Oké, hogy amikor összejöttek, nem tudta, hogy tanítani fogja (bár hozzáteszem, akkor sem értettem, mit keres egy 16 éves egy bárban, pláne nem egy bár mosdójában a nap közepén), de legkésőbb, amikor rájött, azonnal le kellett volna zárnia a dolgot.

Sajnálom, ezt senki nem magyarázza meg nekem, hogy nem így van!

 

A jó hely (The Good Place)

Mindenki ódákat zengett erről a sorozatról, amikor úgy döntöttem, hogy én is belenézek, és a premissza tényleg érdekesnek tűnt, Ted Dansont is bírom, szóval fel voltam készülve rá, hogy oda leszek ragadva a képernyőhöz.

Ehhez képest valahogy egyszerűen nem szippantott be a történet, a poénokat erőltetettnek találtam, a morális kérdésekhez meg nem elég mélynek a sorozatot.

Összességében nem volt vele bajom, nem kiabáltam a monitorra, hogy mégis mi a jó büdös fene történik (lásd később a Riverdale-t), de egyszerűen hidegen hagyott, hogy mi lesz az imposztor Eleanor sorsa, úgyhogy hagytam is az egész sorozatot a jó… helyben.

 

Odaát (Supernatural)

Oké, ez egy kicsit kakukktojás, mert az Odaát első évadát őszintén szólva szerettem, Jensen Ackles-t pedig bármeddig el tudnám nézni, de 15 évadot nem lehet arra alapozni, hogy valakinek istenien gyönyörű az arcéle.

A történet egy idő után tiszta katyvasz lesz, a karakterek kétdimenziósak, éppen ezért újra és újra ugyanazok a poénok ismétlődnek, és ha nem is azt akarom ezzel mondani, hogy a Supernatural egy bűn rossz sorozat lenne, mert nyilván nem az, az is teljesen egyértelmű, hogy a célközönsége a 16 éves lányok.

És hogy a készítők nem gondolnak róluk kimondottan sokat…

 

Riverdale

Oké, tisztázzunk valamit: az, hogy gyönyörű emberek egy teljesen értelmetlen és követhetetlen sztorivonal mentén indokot találnak arra, hogy levegyék a felsőjüket, nem egy sorozat. Illetve úgy tűnik, mégis, hiszen itt van nekünk a Riverdale.

A javára kell írnom a képregényes utalásokat, illetve azt, ahogy a sorozat egy-egy műfaj vagy filmklasszikus előtt tiszteleg néha, de mindez nem ellensúlyozza azt, hogy maga a cselekmény mostanra (és ezt a szó legszorosabb értelmében mondom) nevetségessé vált.

Még maguk a szereplők is többször nyilatkoztak már arról, hogy a Riverdale írói tényleg hajmeresztő fordulatokkal állnak elő néha, és ezt nem jó értelemben mondjuk.

 

Amerikai Horror Story (American Horror Story)

Ha valaki, hát akkor én imádom a kísértettörténeteket, a bűnügyi sorozatokat és a legendás gyilkosságok történeteit. Sorozatgyilkosos podcastot hallgatva alszom el és szabadidőmben a Mindhuntert olvasom, úgyhogy igen, nagyon szerettem, ahogy az Amerikai Horror Story kikacsintva szőtte bele ezeket, az amerikai popkultúrába, folklórba beleépült rémségeket a történeteibe.

Tudom, hogy nem mindenki van így vele, de nekem az is kimondottan tetszett, hogy a szereplők új köntösben térnek vissza minden évadban.

Ennél több jót azonban nem tudok elmondani a sorozatról, amit a Roanoke után végképp meguntam, és már ott is nagyon fárasztónak találtam az indokolatlan erőszakpornót. Attól meg, hogy például a sorozatban található, valós eseményekre vonatkozó utalásokat bemutató videók alatt vannak kommentelők, akik addig ezekről nem is tudtak, mégis imádták a sorozatot, őszintén és szívből ideges leszek. Mert enélkül a kikacsintós humor nélkül szerintem az AHS semmi, csak egy nagy adag, bénán összefűzött szellemhistória a tábortűz körül.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást