Nem maradt időd hajat mosni? 5 egyperces praktika, hogy frissnek tűnjön

Nem maradt időd hajat mosni? 5 egyperces praktika, hogy frissnek tűnjön

Címlap / Stílus / Haj / Nem maradt időd hajat mosni? 5 egyperces praktika, hogy frissnek tűnjön

Használj száraz sampont

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ráadásul napokat spórolhatsz meg vele! Amikor úgy érzed, hogy a hajad már nagyon zsíros, érdemes kipróbálnod a száraz sampont, hiszen kimondottan egyszerű és gyors a használata, ráadásul rögtön frissebbé varázsolja a hajad.

Mindössze fújsz belőle egy keveset a hajadra (különösen a hajtövekhez), belemasszírozod, majd kifésülöd a tincseidet. Arra viszont oda kell figyelned, hogy ne használd túl gyakran, mert kiszáríthatja a hajszálakat: a legjobb, ha maximum két egymást követő napon veszed igénybe, és utána megmosod a hajad.

Szárítsd meg a hajad

Nem szabad túl gyakran hajszárítót használni mosás után, mert ez köztudottan megtöri a hajvégeket, de azért időnként nyugodtan vedd igénybe! Például akkor, ha zsírosabb a hajad, de nincs időd megmosni.

A módszer nagyon egyszerű: szimplán kezdd el megszárítani és fésülni a hajad úgy, mint amikor hajat mostál, ugyanis a hő segít megszabadulni némi zsírtól. Még jobb megoldás, ha előtte a korábban említett papírtörlős trükköt is beveted!

Hajformázó kellékek
istockphoto

A papírtörlő csodákra képes

Ha nincs kéznél száraz sampon, de mindenképpen sürgős megoldásra van szükséged, használj papírtörlőt! Oké, talán ez a trükk nem annyira hatásos, mint a sampon, de nagyon sokat tud segíteni a hajad állapotán.

Fogd meg a papírt, és a zsírosabb hajtincseket töröld át vele alaposan. Nagyfokú felszívóképessége miatt gyorsan átvesz némi olajat a fejbőrödről, és máris jobban fog kinézni a hajad.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást