Neked is vannak visszatérő álmaid? Ez lehet a jelentésük

Neked is vannak visszatérő álmaid? Ez lehet a jelentésük

Címlap / Életmód / Neked is vannak visszatérő álmaid? Ez lehet a jelentésük

Gyakran álmodod ugyanazt, és nem tudod rá a magyarázatot? Az álmokkal kapcsolatban sok nézet él évszázadok óta, mindig is foglalkoztatta az embereket – néhány visszatérő képnek például az alábbi jelentéseket tulajdonítják.

Miért álmodunk?

Az álmoknak, és magának az álmodásnak többféle megközelítése is létezik – a materiálisabb magyarázatok szerint éjjel, alvás közben a napi eseményeket dolgozzuk fel, olyan dolgokról álmodunk, amelyek egyébként is foglalkoztatnak bennünket.

A pszichológia a tudatalattihoz köti az álmodás folyamatát, míg spirituális oldalról közelítve mindig valamilyen üzenetet közvetítenek az álmok, amelyek akár a jövőnkre is hatással lehetnek.

Megmagyarázhatatlan összefüggések

A különböző vizsgálatok és kutatások szerint egy éjszaka során többször is álmodunk, ám általában ezeknek csak töredékére emlékszünk másnap – gyakran épp arra, amit közvetlenül ébredés előtt álmodtunk. Az is nagyon érdekes jelenség, amikor a nap folyamán egy bizonyos dolog, történés hatására ugrik be hirtelen egy álomkép az előző éjszakáról.

Neked is vannak visszatérő álmaid? Ez lehet a jelentésükKép forrása: bruniewska/depositphotos.com

Az sem ritka jelenség, hogy álmodsz valakivel, akit már régen láttál, aztán másnap véletlenül találkozol vele. Ezeknek a különös, álombéli és fizikai találkozásoknak az összefüggéseire nem létezik általánosan elfogadott magyarázat, csupán találgatások vannak.

Álmoskönyv

Az álmok megfejtése, az álmokban felbukkanó különböző tárgyakhoz, emberekhez való jelentéskapcsolás régóta foglalkoztatja a tudományt és a közvéleményt egyaránt. Hazánkban a legismertebb álmoskönyv Krúdy Gyula író nevéhez fűződik, aki az ezotériában, jóslásban, „kuruzslásban” jártas nagyanyja álomfejtéseit dolgozta fel művében, amely ma is nagy népszerűségnek örvend.

Miért vannak visszatérő álmaink?

Az álmokkal kapcsolatos kutatások szerint az emberek mintegy 75%-nak vannak visszatérő álmai, különösen a nőkre jellemző, hogy ugyanazok a képek ismétlődnek újra és újra alvás közben. Ahogyan általában véve az álmokkal, úgy a visszatérő álmokkal kapcsolatban különösen igaz, hogy érdemes keresni a kapcsolatot álom és valóság között.

Ezek általában olyan megoldatlan, feldolgozatlan problémát jeleznek, amelyek ténylegesen jelen vannak életünkben.

1. Repülés, zuhanás

Bizonyos elméletek szerint álmunkban képesek vagyunk szembenézni a félelmeinkkel, és aki repül álmában, az valójában tériszonyos, retteg a magasságtól. Más nézetek szerint, amikor álmunkban repülünk, a lelkünk ténylegesen kilép a testünkből és szárnyal.

2. Ajtók jelentése

Az ajtók mindig valamilyen változást szimbolizálnak álmainkban. Ugyanakkor a kifelé nyíló ajtó az önkifejezés, míg a befelé nyíló ajtó az önvizsgálat szükségességét is jelentheti. Ha gyakran álmodsz ajtókkal, érdemes elgondolkodnod, hogy a te életedben ezek milyen konkrét változásokat, önreflexiót jelenthetnek, és hogyan tudsz változtatni.

3. Exek

Nem ritka jelenség, hogy valaki az exével álmodjon, még akkor sem, ha közben már boldog párkapcsolatban él. Ez sokszor akár össze is zavarhatja az illetőt, főleg, ha erotikus álomról van szó, és bár jelentheti azt is, hogy nincs még teljesen túl ezen a szerelmen, a régi kedvessel való álmodás a természetes feldolgozás része. Egyes elméletek szerint az is gyakori, hogy az egykori szerelmesek egyszerre álmodnak egymással.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást