Két napos VB megnyitó + Video

Két napos VB megnyitó + Video

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Két napos VB megnyitó + Video

A Világbajnokság megnyitó ünnepsége idén két napig tart. Csütörtökön olyan sztárok lépnek fel, mint Shakira, azonban a pénteki előadást még mindig titokban tartják.

Több tízmillió ember várja a koncertet, melyet csütörtökön 18:00 CET órától élőben vetítenek az Orlando Stadionból, mely Johannesburg szívében található és 40,000 ülőhellyel rendelkezik.

A jegyeket már rég eladták, hiszen sokan kíváncsiak Shakira előadására, aki a turné hivatalos dalát a „Waka Waka (This Time for Africa)” című számot adja elő a dél-afrikai Freshlyground nevű pop együttessel.

Olyan amerikai előadók lépnek fel, mint a Black Eyed Peas, Alicia Keys és John Legend, valamint a kolumbiai Juanes.

A legközkedveltebb afrikai zenészek is színpadra lépnek, közöttük a benini Angelique Kidjo, a dél-afrikai The Parlotones, valamint a Maliből származó duó, Amadou and Mariam.

A hivatalos megnyitóra pénteken kerül sor, a házigazdák és Mexikó között, a FIFA szófukar a világ legnézettebb eseményével kapcsolatos elvárásairól.

Johannesburg Soccer City stadionjában egy 25 perces előadás tekinthető majd meg, melyet Lebo M ad elő.

Dél-Afrika első fekete elnöke, Nelson Mandela egy brit dallamot választott a megnyitóra, a „Hope” című számot Russ Ballard és Chris Winter közreműködésével.

Azonban a fiatal dél-afrikai opera tenor, Siphiwo Ntshebe 34 évesen hirtelen elhunyt.

Egyelőre nem biztos, hogy Lebo M helyettesíti-e Ntshebe-t, akinek 2,000 másik előadó között kellett volna énekelnie 95,000 rajongó előtt.

A csütörtöki koncert szintén ellentmondást kavart a helyi művészek körében, akik több dél-afrikai cselekedetet akartak bojkottálni.

Ez nem egy afrikai esemény, azt tanácsoljuk a tömegeknek, hogy maradjanak távol ettől az eseménytől” – mondta Oupa Lebogo, a dél-afrikai Kreatív Munkások titkára.

A kormány ösztönözte az embereket, hogy ne vegyenek tudomást a bojkottról és jöjjenek el a műsorra, mely egy FIFA által szervezett jótékonysági rendezvény, amely a futballt használja fel, hogy segítsen a közegészségügynek és a szegények taníttatásában.

Csütörtökön 20:00 és pénteken 15:30 és 20:00 órától az M1 műsorán tekinthetjük meg a FIFA Labdarugó Bajnokság menyitóját.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást