Mutatjuk mivel játszatok a kerti grillpartykon!

Mutatjuk mivel játszatok a kerti grillpartykon!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Mutatjuk mivel játszatok a kerti grillpartykon!

A nyári sütögetések remek alkalmak arra, hogy régen látott barátainkkal és a családunkkal együtt töltsük az időt: jókat együnk és igyunk, beszélgessünk, és nevessünk közösen. Néha jól jön, ha van a tarsolyban egy-két játék is, amivel többen is lehet játszani. Mutatunk néhány DIY játékot, amelyekkel mégjobban fel tudsz majd dobni minden bulit.

Twister a kertbe

Egy kartonpapír körsablonnak és négy színes festékspray elég ahhoz, hogy többeket megmozgató, szórakoztató játékot készíts a hátsókertbe.

Fújd fel a pöttyöket a fűre és készítsd el a klasszikus játékból ismert pörgetőt – vagy vedd kölcsön az eredetiből, ha van egy otthon –, és indulhat is a játék.

Ha a színes foltok megkopnak, fújd újra őket, így egész nyáron tudtok majd játszani.

Leesős labdajáték

Egy kicsit több lesz a munka ezzel a játékkal, de a végeredményért abszolút megéri majd a befektetett energia.

Készíts egy hasonló, gyakorlatilag ülőke nélküli székecskét, amire fel kell állítanod egy fémhálóból készült hengert. A játékhoz szükséged lesz még egy zsák színes műanyaglabdára és néhány hosszabb botra vagy pálcára.

A játékot állítsd össze a képen látható módon, és kezdődhet is a verseny: a feladat az, hogy egyesével minden játékosnak ki kell húznia egy-egy pálcát a hálóból úgy, hogy minél kevesebb labda hulljon a földre.

Az a játékos nyer a végén, akinél a legkevesebb a leeső labdák száma.

Óriási beerpong

Nálunk kevésbé ismert játék a beerpong, vagyis a sörpong, amelynek a lényege, hogy egy asztalra két oldalra felállított, sörrel teli poharakba kell egy pingpong-labdát dobálni úgy, hogy az ellenfelek a másik poharaiba találjanak bele, mert így annak meg kell innia az italt, és úgy folytatnia a játékot.

Alkohol nélküli verzióként készülhet el a hatalmas sörpong, amelynél vízzel félig teli műanyag hordókat kell felállítanotok, és egy labdával dobálni az ellenfél hordóiba, hogy elsőként ejtsd ki az ő labdáit.

Karikadobás

A klasszikus üvegre a karikát játékot elkészítheted a kertbe is néhány színesre festett műanyagpalack, egy láda és kisebb karikák segítségével.

A játék elején beszéljétek meg, hogy melyik szín hány pontot ér, és kezdődhet is a verseny. Aki először éri el a megadott számot, az a nyertes.

Óriási jenga

A Twisterhez hasonlóan a Jenga-t is ki tudod vinni a kertbe, ha egy hatalmas emberméretű tornyot építetek a fából.

Ezzel a játékkal éppen ezért különösen óvatosan játszatok, de ha odafigyeltek, akkor szuper verseny kerekedik majd belőle.

Scrabble és memóriajáték egyben

Csak kartonpapír és festék kell ahhoz, hogy nagy méretű betűket készíthess, amellyel mehet majd a Scrabble a hátsó kertben.

A betűkre ne felejts értékeket is írni, hogy tudjátok pontozni a kirakott szavakat.

Hasonló elven, képekkel memóriajátékot is tudsz készíteni, viszont ezzel sajnos csak kettesével tudtok majd játszani.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást