Van egy magyar márka, amivel műanyagmentessé válik az otthoni tárolás

Van egy magyar márka, amivel műanyagmentessé válik az otthoni tárolás

Címlap / Otthon / Háztartás / Van egy magyar márka, amivel műanyagmentessé válik az otthoni tárolás

Hogy ez mennyire igaz, az a minap szembetalálkozva a Leda’s Box termékeivel is eszembe jutott. A magyar márkától egyedi feliratos, üvegből készült élelmiszer tároló üvegeket lehet rendelni, amik akár több generáció háztartását is esztétikusabbá és műanyagmentessé tehetik. Nem nagy ördöngösség, hogy a háztartásainkat a műanyag zacskók és dobozok helyett ilyen stílusos kis üvegekkel dobjuk fel, a környezetvédelemért viszont annál többet tehetünk vele. 

Meg is kérdeztem hát a márka tulajdonosát, Deák Adélt arról, honnan jött a műanyagmentes márka ötlete, hogyan készülnek a termékeik és mi mindennel könnyítheti meg a dolgát az, aki ezeket a csodás tároló üvegeket választja.

Honnan és mikor jött az ötlet, hogy élelmiszertároló üvegeket készítsetek?

12 éve költöztem Budapestre vidékről, és ez idő alatt legalább ennyi költözésen vagyok túl. 5 éve elkezdtem nagyobb bevásárlásokat csinálni, felhalmozni pár alap élelmiszert. Ennek eredményeképpen mindig tudtam mihez nyúlni egy főzés alkalmával, viszont megjelentek a konyhámban a molylepkék. Sajnos borzasztóan gyorsan szaporodtak, és már olyan zacskókban is fellelhetőek voltak, amiket még fel sem bontottam. Szinte mindent ki kellett dobnom, ami eléggé bosszantott és szomorúvá is tett, iszonyatos pazarlásnak éreztem.

Ez az évek alatt még kétszer megismétlődött, ekkor határoztam el, hogy máshogy kell tárolnom az élelmiszereket. Egy dologban biztos voltam, hogy műanyagot nem akarok látni a konyhában, így beszereztem pár üvegtárolót, és használatba fogtam az üres lekváros és befőttes üvegeket. Ahogy olvasgattam a neten, láttam, hogy ez a probléma sokkal több embert érint, mint azt gondoltam. Innen jött az ötlet, hogy nem csak a saját konyhámat teszem élősködőmentessé.

Üveg konyhai tárolóedények
Leda’s Box

Miért fontos, hogy a megfelelő feliratokkal lássuk el az üvegeket, amikben a különböző alapanyagokat tároljuk?

Én elkövettem azt a hibát, hogy a különböző liszteket egyforma tárolókba öntöttem, majd amikor használni akartam valamelyiket, fogalmam sem volt, melyikben mi van. A felirat nem csak megkönnyíti a sütést, főzést, de esztétikussá is teszi a polcainkat.

Miket tárolnak az emberek a legszívesebben ezekben az üvegekben?

Leggyakoribbak a lisztek (teljes kiőrlésű liszt, rozsliszt, búzadara, rétesliszt), gabonafélék (zab, quinoa, köles, bulgur), tészták, rizs fajták, fűszerek (só, bors, vegeta, paprika), de számos rendelés érkezik kutyaeledel tárolására, olajra, tejre, kávéra, cukorra és fehérjeporra is. 

Újrahasznosítható tárolóedények
Leda’s Box

Milyen környezetvédelmi hatásai lehetnek annak, ha műanyagmentessé tesszük a háztartásunkat?

A kezdetektől fontos volt számomra, hogy olyan dolgot ne áruljak, amit én sem vennék meg. Napi szinten belefutunk mindenhol abba a ténybe, hogy mennyire káros a műanyag a bolygónkra nézve és lehetőségeinkhez mérten minimalizáljuk a használatukat. Míg a műanyagok nagy része a mai napig egyszer használatos, és a lebomlási ideje akár 100 év is lehet, az üveg a végtelenségig újrahasznosítható. Emellett ha nem törjük el, több generáción keresztül a konyhánk dísze lehet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást