Módszerek, amikkel viccesen bosszanthatod a kedves szomszédod

Módszerek, amikkel viccesen bosszanthatod a kedves szomszédod

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Módszerek, amikkel viccesen bosszanthatod a kedves szomszédod

Az ember ostobasága ott kezdődik, hogy buta ,játékokba’ kezd, ahelyett, hogy emberszerető magatartással viszonyulna a másikhoz. Sokat gondolkoztam azon, hogy miért van ez így. Rájöttem: mert jól érzik magukat adott helyzetben. Ez egy társasjáték, mely a normális kommunikáció hiánya miatt alakult ki és rögzül. Érdekelt, hogy ki milyen bosszantással őrjítené meg a szomszédot. Aljasabbnál aljasabb, kegyetlenebb ötletek felsorolása következik, melyeket nem(!) javaslok kipróbálásra.

Hidrogén peroxid vs. húsvét

Az egyik legaljasabb ötlet, amikor húsvéti locsolkodás ürügyén a szomszéd hajára nem kölnivizet locsol a locsolkodó, hanem hidrogén peroxidot, melyet szőkítésre használnak.

A hidrogén peroxid vegyszer, nagy koncentrációban maradandó károsodást okoz, így ez az ,ötlet’ csak szóban hangzik jól.

Kandúrmacska vs. lábtörlő

A kandúrmacskák vizelete feromon tartalmú, melynek szaga igen átható, orrfacsaró, az állatok jelölésre használják.

A szomszéd lábtörlőjére öntött glicerin vagy hipó arra ösztönzi a kandúrokat, hogy vizeletükkel megjelöljék a területet. Ez az ,ötlet’ legfeljebb csak annyi kárt okoz, hogy lábtörlőt kell cserélni.

Víz vs. fémlap

Ha a lakás fürdőszobáját és a szomszéd hálószobáját egy fal választja el, ez a leggyilkosabb bosszantási mód. A csepegő csap alá egy fémlapot kell helyezni, aztán elutazni pár napra. Az őrjítő ütemesség a leghatásosabb mód a szomszéd bolondokházába juttatásának.

E helyett a módszer helyett inkább a kommunikációt javasolnám, senki nem érdemel ilyen kegyetlenséget, és abban sem vagyok biztos, hogy ez a tevékenység nem ütközik törvénybe.

Albérlet

Ki lehet adni a lakást átmenetileg egy kőfaragó szobrásznak, folyamatosan bulizó egyetemistáknak, válófélben lévő zűrös párnak, sok gyermekes és sok házi kedvences családnak, ám ez a főbérlőre nézve is kockázatos, mivel a lakás leamortizálódhat.

Ebből is látszik, hogy a rosszindulat kétélű fegyver lehet – és legyen is.

A régi módszerek

Lehet küldeni szerelmes képeslapot a szomszéd címére, melyben nem csak érzelmek széles skálájáról lehet írni, hanem meg lehet benne köszönni a szerelmes légyott illékony és sikamlós perceit.

Ez a ,játék’ is igen kegyetlen, egy család életét feldúlni nem egészséges, sőt, rosszindulatú cselekedet, ahogy az is, hogy a postaláda kulcslyukába egyesek rágógumit, vagy pillanatragasztót raknak.

Kopogó cipő

Ha a nem kedvelt szomszéd az alsó lakó, akkor érdemes venni a gyerekeknek fapapucsot. Két gyerek esetén egy négy darab kopogó őrület, mely reggel héttől este kilencig garantálja a folyamatos bosszantást.

Egy lakótelepi lakás ideális helynek bizonyul ehhez a bosszantási módszerhez, ám számolnunk kell azzal, hogy csúnyán fognak nézni, esetenként kiabálni fognak gyerekünkkel.

Telefon

A telefonbetyárkodás egyidős a telefon elterjedésével. Amennyiben ismerjük a szomszéd telefonszámát, fel lehet adni hirdetést, melyben potom áron kínálunk valami csábító dolgot, vagy szolgáltatást, természetesen a szomszéd telefonszámát megadva elérhetőségként.

Vannak emberek, akik problémát, ellenséget gyártanak maguknak, mert kies az életük – mely az elmebetegség határáig képesek sodorni az embert.

A bosszantó szomszéd mindenhol fellelhető, kellő humorérzékkel viszont minden probléma áthidalható… és a kommunikációval, hiszen annyi szép, jó szavunk van, és csodálatos szókincsünk. Képes arra, hogy kiüsse az ember kezéből a fegyvert, szívéből pedig az ostoba haragot. Ezek az ,ötletek’ csak eszmefuttatások, és szeretném, ha azok is maradnának.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást