Amikor az élet próbára tesz. 10 módja van, hogy belső békére lelj

Amikor az élet próbára tesz. 10 módja van, hogy belső békére lelj

Címlap / Életmód / Lélek / Amikor az élet próbára tesz. 10 módja van, hogy belső békére lelj / 2. oldal

4. Lassíts le!

Ha állandóan őrült tempóban haladsz, sosem fog igazán pihenni a tested és a lelked. Ne légy önmagad rabszolgahajcsára, aki az utolsó csepp energiát is igyekszik kifacsarni a munkásából!

Merj lassítani anélkül, hogy a következmények miatt rettegnél, így számottevően csökkentheted a stresszt az életedben. De ne csak a munkahelyeden vegyél vissza, hanem az életed többi területén is, ezáltal legalább nem múlik el egy szemvillanás alatt a földi léted, hanem meg is éled azt.

5. Legyen rend körülötted!

Ez olyan semmilyen tanácsnak tűnhet, de várd ki a végét, mert van alapja! Meglehet, hogy te is olyan ember vagy, aki nehezen tud kikapcsolódni, ha tudja, mennyi feladat vár még rá és rendet kellene tennie. Ha így próbálsz meg lazítani, az semmit sem fog érni. A rendetlenség és a feladatok tudata ingerlékennyé, feszültté tesz.

Tehát a megoldás kézenfekvő: igyekezz rendet tartani magad körül és végezz el minden olyan feladatot, amelyről tudod, hogy zavarná a pihenésedet, ha nem tudhatnád késznek. Mindemellett a tiszta és rendezett tér a lelkedet is megnyugtatja.

6. Szokj le arról, hogy mindent azonnal akarsz!

Ez is olyan dolog, amit esetleg magad is gyakorolsz anélkül, hogy feltűnne neked.

Márpedig az, hogy mindent azonnal akarsz, sokkal stresszesebbé teheted magadat, mint gondolnád. Emlékezz vissza, mit éreztél akkor, amikor, azonnal meg akartál venni egy ruhát vagy el szerettél volna végezni egy feladatot. Azonnali sikerre vágytál és bele voltál betegedve abba, ha mégsem teljesült a vágyad. Amint elengeded ezt a szokásodat, és több türelmet gyakorolsz, a lelki béke is rád talál!

7. Légy a jelenben!

Ami a múltban történt, annak a múltban is kell maradnia. Minél kevesebbet rágódsz azon, hogy mi történt vagy mit kellett volna másképp csinálnod, annál kevesebb feszültséget viszel az életedbe.

Engedd el ezt, ahogy azt is, hogy a jövő miatt görcsölsz. Mi lesz veled 5 év múlva vagy akkor, ha most nem kapod meg a vágyott munkát. Koncentrálj inkább a jelenre és abból próbáld kihozni a maximumot!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást