Mivel és hogyan alapozzuk arcbőrünket?

Mivel és hogyan alapozzuk arcbőrünket?

Címlap / Stílus / Arc / Mivel és hogyan alapozzuk arcbőrünket?

Amennyiben megtaláltuk a bőrtípusunknak megfelelő alapozót, akkor ideje kísérletezgetni azzal is, hogy milyen eszközzel tudjuk azt az arcbőrünkre felvinni. Nincs tökéletes és tuti darab, mindenkinél más és más eszköz bizonyul a legjobb választásnak. Arra kell tehát nagyon ügyelnünk, hogy az alapozó típusához milyet használunk. Íme, néhány útmutató leírás a választáshoz.

Alapozó ecset (duo fibre)

Ezek általában szintetikus szőrből készülnek, azért, hogy ne szívják magukba a folyékony, krémes termékeket, ellentétben az állati szőrből készült társaikkal.


Kisfilm: Így sminkelj, ha szemüveges vagy!


Ezt az ecsetet arról lehet felismerni, hogy két különböző szőrből áll, mely szőrszálak más-más feladatot látnak el, ezért lesz szép egyenletes a végeredmény.

Én nagyon kedvelem ezt a fajta ecsetet.

Alapozó ecset (lapos)

Ezt az ecsetet a folyékony és krémes alapozó fajtákhoz ajánlom.

Akkor válasszuk ezt, ha van időnk a sminkelésre, mert ez a típus hajlamos csíkokat hagyni az arcon, ha nem megfelelően van eldolgozva.

Mivel ez egy klasszikus alapozó ecset, a legtöbb sminkes ecsetszettben is megtalálható, de ha nagyon nem békültök ki vele, akkor befoghatjuk krémek, arcpakolások felviteléhez is.

Kabuki

A kabuki ecset nyele nagyon rövid, a szőre pedig tömött, főleg por állagú alapozók felvitelénél lesz nagy segítségetekre.

Körkörös mozdulatokkal vigyük fel vele az anyagot az arcra.

Mivel a por állagú alapozókhoz tervezték, ezért a kabuki ecset mindig állati szőrből van, hiszen a port nem tudja magába szívni a szőre.

Ha megtisztítottuk az ecsetet, ajánlom az ecsetháló felhelyezését az eszközre, hogy száradás után ne álljanak szét a szőrszálak.

Háromszög szivacs

Többféle szivacs létezik, és az, hogy milyen összetételű, a termék árában is hagy némi nyomot.

Ha szárazon használjuk őket, akkor erősebb fedést kapunk, ha benedvesítjük őket, akkor máris könnyedebb, lágyabb fedést eredményeznek.

A háromszög alakú szivacs a szem alatti részekhez a legjobb választás, hiszen ott sima egyenletes a felület.

Beauty Blender

Ez a típus az alapozó szivacsfajták „királynője”, nagyon szuper minőségű latexmentes termék, mely nedvesség hatására megnagyobbodik.

Ez a szivacs jól jöhet a krémes pirosító vagy bronzosító felvitelénél is.

Mint ahogy már a háromszög szivacsnál is említettem, az alapozót nedves szivaccsal felhordva kevésbé erős fedést kapunk.

Fontos, hogy minden alapozás után ki kell mosni a szivacsot, viszont fél év rendszeres használat után azt fogjátok tapasztalni, hogy megöregszik az anyag és meg kell válnotok a kedvenc szivacsotoktól.

Ujjak használata

A saját ujjaink mindig kéznél vannak, ráadásul tiszták, ezért a legtöbb alapozóhoz használhatóak. Kivétel a por állagú, amihez nem tudjuk nagyon hasznosítani.

Mindemelett ez nagyon takarékos megoldás is, hiszen nincs eszköz, mely felszívná az alapozót. Figyeljünk arra, hogy az áll és a hajtő vonalánál alaposan dolgozzuk el az anyagot.

Remélem meg tudtam könnyíteni a választásotokat ezzel a kis összefoglalóval.

Ne keseredjetek el, ha nem egyből a megfelelő ecsetet/szivacsot veszitek le a polcokról, mert tapasztalat, hogy második próbálkozásra már el szoktuk találni a hozzánk illő terméket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást