Mindjárt itt a Halloween! Készíts rémisztő sebeket pár perc alatt

Mindjárt itt a Halloween! Készíts rémisztő sebeket pár perc alatt

Címlap / Stílus / Arc / Mindjárt itt a Halloween! Készíts rémisztő sebeket pár perc alatt

Vészesen közeleg a Halloween;és nincs ötleted, hogy minek öltözz? Ezzel a rémisztő, sebes sminkkel könnyen beolvadhatsz a bulizó szellemek és vámpírok közé anélkül, hogy különösebben megerőltetnéd magadat. Ráadásul garantálom, hogy ezt az ijesztően élethű make-upot speciális eszközök nélkül, csupa otthoni dologból is el tudod készíteni!

Készítsd el az alapsminkedet!

Először is csinálj magadnak egy egyszerű alapsminket, amit bulikban amúgy is szívesen viselsz !:)

Ha arcra készíted a sebet, mindenképp ajánlom hozzá a piros rúzst, hogy még hangsúlyosabb legyen a vér színe.

Ezután már csak a seb elkészítéséhez szükséges dolgokat kell összegyűjtened otthon: alapozót, műszempilla ragasztót (nem a tartós verzió, hanem az egyszeri alkalmas), wc-papírt, szemöldök csipeszt, szemhéjport (barna, fekete), egy pirosas vagy bronzos arcpírt, valamint egy piros rúzst és piros szájfényt.

Ragasztás indul

Képzeld el magadon a sebet, találd ki a formáját, majd a műszempilla ragasztóval rajzold fel.

Az élethű hatást egyébként épp a ragasztóval érheted el: minél többet használsz belőle, annál realisztikusabb lesz a végeredmény!

Én most 3 réteg ragasztót vittem fel (természetesen minden réteg után kell várni 1-2 percet, amíg megszárad), majd mielőtt az utolsó kör teljesen megszáradt volna, széttéptem egy wc-papírt körülbelül fél centi vastagságú darabokra és a ragasztó csíkra illesztettem.

Miután a darabokat te is elhelyezed a seb körvonalánál, érdemes kicsit meg is nyomkodnod őket, hogy jól odatapadjanak. 

Rétegelj!

Fontos, hogy miután alaposan felragasztottad a papírdarabokat, tegyél rájuk még egy réteg ragasztót, hogy könnyebben megfogja majd ezt a részt a szemhéjpor.

Ha ezzel megvagy, a seb közepén, vagyis a „nyílt részen” dolgozz tovább. Ide is tegyél egy vékony réteg ragasztót és egy pár wc papír fecnit (ezzel érdes hatást érhetsz el, a sebed pedig sokkal realisztikusabb lesz).

A száradási idő leteltével (most is 1-2 perc) aztán fogj egy szemöldök csipeszt, és kezdd el a seb körvonalának belső részét NAGYON ÓVATOSAN feltépni, hogy még inkább úgy tűnjön, mint ha a bőröd sérült volna meg. Ezt végig tedd meg a körvonalon, de csak lassan és óvatosan! 🙂

Elő a színekkel!

Most következik a színezés! Először is alapozd le körbe sebed ragasztós széleit, hogy teljesen összeolvadjon a bőröd színével.

Ezután a pirosítóddal árnyald körbe a seb széleit, majd ugyanezt a pirosító színt vidd fel a seb közepén is (itt egyébként már barnásabb árnyalatokkal is próbálkozhatsz, hogy ne legyen túl élénk és egyszínű a végeredmény).  

A seb belső részén ezt követően a piros rúzsoddal is dolgozz egy kicsit – ez igazán fényes/véres hatást kölcsönözhet a sebednek a speciális textúrája miatt. Ha szeretnél teljesen profi végeredményt, akkor a seb külső körvonalára is pacsmagolj pár véres foltot, kis pöttyöket!

Árnyékolás

Az árnyékolás még egy ilyen smink elkészítésénél is nagyon fontos, hiszen ettől lesz  igazán élethű színe és hatása a sebnek.

Fogd a fekete szemhéjpúdered, vagy ha az nincs, egy fekete szemceruza is megfelel a célra, és a seb belső széleit sötétítsd be feketével a feltépett bőr mentén.

Ha véletlenül túlzásba esnél, ne ijedj meg!

Egy kis piros rúzzsal ezután is könnyen korrigálhatsz. 

Hús-vér valóság

A művértől lesz igazán hihető a sebed, de ha ilyesmit épp nem tartasz otthon, akkor sincs gond, hiszen piros szájfénnyel is helyettesítheted, de a rúzsodból is készíthetsz pirosas festéket (Fogd a piros rúzsod, vágj le belőle egy kis darabot és keverd össze egy kevés samponnal és vízzel! Voila, kész is a gyors, házi művér! :D).

A vért úgy használd, ahogy te jónak látod, de én azt mondom, minél több, annál jobb!

A seb közepét végig vérezd össze, majd tegyél körvonalára is, a seb egyik szélében pedig egy kis vonalat is csinálhatsz, ami olyan hatást kelt, mintha lecsorgott volna a véred. Ugye kipróbálod?

Ha elkészítetted ezt az ijesztő halloweeni sminket, mutasd meg nekem az Instagramon is és használd a #bienhu, valamint a #bienita hashtageket!

Terméklista

Az alap smink és a seb elkészítéséhez ezeket a termékeket használtam: 

  • Műszempilla ragasztó: DUO Eyelash Adhesive
  • Szemhéjpor (piros): Il Makiage Color Rouge Powder Mountain
  • Szemhéjpor (barna): HEAN 842, 810
  • Szemhéjpor (fekete): Naked2 paletta, Blackout
  • Piros rúzs: Yves Rocher R 211
  • Piros szájfény: CHANEL 60 EXCÉS 2901
  • Alapozó: MAC Studio fix NC25

A videóért görgess lejjebb! 😉

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!