Nem mindennapi tojás dekorációk – Ha a festés már unalmas

Nem mindennapi tojás dekorációk – Ha a festés már unalmas

Címlap / Otthon / Hobbi / Nem mindennapi tojás dekorációk – Ha a festés már unalmas

Húsvétkor mindenki tojásfestési lázban ég, de nem a hagyományos, befőttesüvegben oldott festékben való áztatás az egyetlen technika, amivel kidekorálhatsz egy húsvéti tojást. Az alábbiakban olyan tippek következnek, amelyekkel egyszerűen teheted még különlegesebbé az ünnepi dekoráció főszereplőit.

Táblafesték

A táblafesték most különösen divatos, ha pedig használtad már valahol, akkor talán maradt is ki belőle egy kevés, amivel lefestheted a tojásokat. A festett felületre aztán krétával kedvedre rajzolhatsz mintákat, vagy írhatsz üzeneteket, amiket egyszerűen le is törölhetsz, ha mégsem tetszenének.
Ez a technika inkább dekorációhoz használt tojásokhoz ajánlott, mert a tarisznyába tett tojásról a kréta gyorsan lekopik, és elfogyasztani sem tanácsos a táblafestékes tojásokat, dekorációnak viszont nem csak mutatós, de modern is.

Rágó tetkó

Ha van gyerek a háznál, akkor nagy valószínűséggel akad néhány vízzel felragasztható tetoválás is, amiket rágóhoz, cukorkához szoktak csomagolni. Ha ezeket összegyűjtitek, felkerülhetnek a tojások héjára, ugyanúgy, ahogy a gyerkőc karjára kerülnének.
Hihetetlenül izgalmas, szokatlan és jópofa tojásokat készíthettek így, amik különösen a kisebbek körében aratnak majd nagy sikert.

Névre szóló tojás

Ezeket a tojásokat akár ültetőkártya helyett is használhatod mondjuk egy húsvéti piknikhez vagy vacsorához. Elkészíteni pofonegyszerű őket: fektesd a tojás festékbe úgy, hogy ne fedje el teljesen a tojást, a „hasa” lógjon ki a festékből.
Vigyázz, hogy festés közben ne mozdítsd meg az üveget, így szép, szabályos szélű, ovális felületet marad majd fehéren a tojásokon, amelyekre vékony hegyű filccel írhatod fel a neveket, vagy dekupázs technikával, papírból kivágva felragaszthatod rájuk.

Csomagolópapír

A csomagolópapírok nem is annyira a különböző minták, mint inkább az érdekes felületek miatt lehetnek izgalmasak, ha tojásfestésről van szó.
Használj minél többféle, csillogó, gyűrt, akár bolyhos felületű maradék csomagolópapírt, vágj belőlük különböző mintákat és ezeket ragaszd a tojások külsejére.

Fekete-fehér tojás

Ezek a tojások nagyon jól mutatnak, különösen, ha letisztult, minimalista berendezésű lakásban élsz, de azért mégis szeretnél valamilyen húsvéti dekorációt csempészni a konyhába vagy a nappaliba. Még festened sem kell, csak szép, tiszta, nagyon fehér héjú tojásokra lesz szükséged.
Egy kis szerencsével ilyet a nagyobb bevásárlóközpontokban is találsz, de ha például piacon sikerül szerezned, a kacsatojás is tökéletes. A fehér tojásokra vékony hegyű, fekete filccel rajzolj mintákat, a legjobban a geometriai formák mutatnak.

Köss rá virágot!

Ha természetes, rusztikus hatású tojásokat szeretnél, akkor ne is fesd be őket, csak egy-egy szél apró, friss tavaszi virágot köss szalmaszállal vagy fonállal a tojások köré, majd szépen rendezd őket egy fonott kosárba, esetleg szalmaágyba.
A hatás természetes, friss és romantikus lesz.

Hajgumi

Fesd a tojásokat színesre, vagy hagyd meg natúr színükben, majd fogj néhány színes, csíkos, pöttyös vagy mintás hajgumit és kösd át őket.
Egyes hajgumik szélesek és befelé vannak hajtogatva, ha a textilt középen megfogod, és kifelé görgeted, akkor a vékony textilgyűrűből egy vastagabb sávot kapsz, amit a tojásokra húzva izgalmas dekorációvá varázsolhatsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást