Stílus / Arc

8 mindennapi dolog, ami látványosan öregít

Sportoló nő

Cukor

Nemcsak az alakodnak árt: a bőrödet majdnem annyira károsítja, mint a dohányzás vagy az UV-sugárzás. Magas vércukorszint esetén olyan folyamat játszódik le a testedben, ami veszélyezteti a kollagéntartalékokat, így a bőröd petyhüdtté és rugalmatlanná válhat.

Szappan

A nem megfelelő szerekkel végzett, vagy éppen túlzott tisztálkodás károsítja a bőr természetes flóráját. A szárító hatású szappanok már napi egyszeri alkalmazás során is lemossák azt a savas-olajos réteget, amit a tested a saját védelmére termel. Ez fokozott ráncképződéshez, súlyos esetben pedig bőrbetegségekhez is vezethet. Voksolj PH-semleges, kímélő termékekre!

Fülhallgató

Ki ne szeretne zenét hallgatni? Viszont ha túl hangosan teszed, hamarabb jelentkeznek nálad a hallásromlás jelei. Míg korábban szinte csak az idősekre volt jellemző a köznyelvben „nagyothallásnak” nevezett szindróma, ma már akár a tizenévesek is megküzdenek vele, hiszen a hétköznapi beszéd sokkal halkabb az MP3-lejátszójuknál.

A fül receptorsejtjei sajnos csak igen mérsékelten tudnak regenerálódni, így ha megtörtént a baj, nincs visszaút – viszont sosem késő változtatni a szokásokon!

Párnahuzat

A szépséghez és az egészséghez naponta legalább 7-8 órányi alvás kell. Ha azonban az oldaladon vagy a hasadon fekve mindig ugyanazon arcfeled érintkezik a párnával, jó esélyed van az aszimmetrikus öregedésre. Ez ellen csak pozícióváltással tehetsz, de már az is segít, ha lecseréled a műszálas ágyneműdet.

Olvastad már?  Rejtélyes ruhadarabok, amiket mi nők imádunk, de a férfiak utálnak

A felsorolt tényezők mellett muszáj szót ejtenünk az egészséges táplálkozás fontosságáról is: ha ugyanis a szervezeted megkapja a számára nélkülözhetetlen vitaminokat, illetve ásványi és tápanyagokat, az kívül-belül karban tart.

Amennyiben naponta legalább kétliternyi folyadékkal – lehetőleg szénsavmentes ásványvízzel – kíséred a megfelelő falatokat, biztosan kevesebbet kell majd fiatalító praktikákon agyalnod a jövőben!

Oldalak: 1 2