Minden reggel egy pohár vízzel indítok: ez történt a testemmel

Minden reggel egy pohár vízzel indítok: ez történt a testemmel

Címlap / Életmód / Egészség / Minden reggel egy pohár vízzel indítok: ez történt a testemmel

Jól tudjuk, hogy mennyire fontos elegendő vizet inni napi szinten, de bármennyire is sok pozitív hatása van ennek, mégis könnyen megfeledkezünk róla. Ülünk a munkahelyünkön már órák óta, és azon kapjuk magunkat, hogy egy-két decinél többet még nem is ittunk. Sőt, ha jobban belegondolunk, otthon is csak egy kávé fért bele az időnkbe, és bár természetesen az is folyadéknak számít, közel sem olyan egészséges, mint a víz.

Az elhatározás

Megszámolni sem tudom, hányszor határoztam el magam a napi 2-3 liter mellett – ahogy azt sem, hányszor hagytam félbe a dolgot anélkül, hogy egyáltalán észrevettem volna. Azonban nemrég olvastam több érdekes cikket is hasonló témában: pontosabban arról, hogy milyen egészséges mellékhatásai vannak annak, ha ébredés után, még éhgyomorra megiszunk egy-két pohár vizet. Úgy döntöttem, letesztelem, és összegyűjtöttem, miket tapasztaltam, miután 3 hétig betartottam ezt az előírást.

Frissebbek és energikusabbak leszünk?

Az interneten található infók szerint az éhgyomorra ivott víz hatására üdébbek és energikusabbak leszünk nem sokkal ébredés után. El kell ismernem, hogy a reggeli időszakban tényleg nem éreztem magam annyira fáradtnak, mint általában, és a fél órányi tömegközlekedést is jobban bírtam, mint legtöbbször. De egész napra sajnos nem tartott ki az energia, ugyanis már ebédidőben eluralkodott rajtam a nyomasztó fáradtság.

Javul az anyagcserénk?

A beszámolók szerint már ez a vizes módszer is segíthet abban, hogy helyre álljon az anyagcserénk, és ne legyünk állandóan éhesek. Sajnos nálam is előfordul, hogy nincs időm otthon reggelizni, ezért vagy útközben, vagy a munkahelyemre beérve eszek valamit.

Ebből fakad, hogy általában már a buszon majd’ éhenhalok, de miután éhgyomorra ittam vizet, azt tapasztaltam, hogy csak később kezdtem el megéhezni. Sőt, néha már inkább csak tízóraiztam, mert ennél korábban nem jött meg az étvágyam.

Szebb lesz a bőrünk?

Köztudott tény, hogy ha elég vizet iszunk, sokkal hidratáltabb lesz az arcbőrünk, kisimulnak a ráncok, és kevesebb pattanás jelenik meg rajtunk. Ezek után nem lepődtem meg, hogy több helyen is olvastam: ha egy pohár vízzel indítod a napot, szebbé varázsolod a bőröd is. Nos, a helyzet az, hogy én nem tapasztaltam semmiféle nagyobb változást. Ahogy eddig is, úgy ezek után is előjöttek pattanások és mitesszerek itt-ott az arcomon, a víztől nem változott sokat a korábbi helyzetem. Ki tudja, talán három hét helyett négy után kezd el meglátszani a hatása?

Erősödik az immunrendszerünk?

Ahhoz, hogy az immunrendszerünket megerősítsük, meg kell adnunk a szervezetünknek mindazt, ami elengedhetetlen a mindennapokban: vitaminokat, mozgást és elegendő mennyiségű vizet. Azzal, hogy minden reggel egy pohárral indítjuk a napot, nagyon sokat segíthetünk ebben a testünknek.

A leírások alapján ugyanis akik kipróbálták ezt a tesztet, nem kaptak el semmiféle megbetegedést a tesztidőszak alatt. Tény, hogy míg január elején magam is éreztem, hogy kezdek legyengülni, a vízivást követően egy héttel nem volt semmi bajom, még így, az influenza szezonban sem.

Összesítés

Noha hatalmas mértékű változást nem tapasztaltam, mégis pozitív eredménnyel zárult a teszt. Ismét bebizonyosodott, hogy a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás segít abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, egészségesebbek maradjunk, és nem utolsó sorban több figyelmet fordítsunk saját magunkra. Ez a teszt tökéletes megoldás volt erre, és a jövőben is minden reggelemet egy pohár vízzel fogom indítani!

Ha te is ki szeretnéd próbálni a módszert, érdemes bizonyos szabályokkal megismerkedned. A legtöbben azt javasolják, hogy reggel, még fogmosás előtt igyál meg egy pohár vizet, és fokozatosan emeld az adagot.

Ezt követően ne egyél és ne igyál semmit háromnegyed órán át (kábé míg beérsz a munkahelyedre), majd ott nyugodtan egyél és igyál. Ezt követően 2 órán át várj az ebéddel, és próbáld meg betartani ezt a napi rutint.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!