Minden idők legjobb húsvéti filmjei

Minden idők legjobb húsvéti filmjei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők legjobb húsvéti filmjei

Egy jó film minden ünnepet hangulatosabbá tesz. Húsvétkor is rengeteg jó, szezonális film vár ránk, lássuk a 10 legjobbat.

1. A passió (2004)

A filmet Mel Gibson rendezte, bepillantást nyújt a Passió alatti eseményekről, beleértve Jézus keresztre feszítésének és kínzásának élethű bemutatását. Jézus alakját James Caviezel játszotta.

2. A nagy húsvéti tojásvadászat (2000)

Egy igazi szórakoztató mese a gyerekek számára. Peter húsvétra aranyos játéknyulat kap ajándékba a nagymamájától. Pamacs megismerkedik Peter többi játékával, az Őrmesterrel, az Ősemberrel, PVC-vel, Tigrissel és nagyon megszereti őket. Egy nap Peter beviszi Pamacsot az iskolába, ám délután egy kutya elrabolja a kis játéknyulat és beviszi az erdőbe.
Egy igazi nyuszi-családdal hozza össze a szerencse Pamacsot, akik mesélnek neki a húsvéti tojás varázserejéről. Hamarosan szükség is lesz a varázserőre, hiszen Peter komolyan megbetegszik és az időközben hazakerült kisnyuszi és a többi játék megpróbál segíteni rajta.

3. Luther (2003)

A Luther Mártonról szóló történelmi életrajzi film bemutatja a 16. századi német pap életét. Luther Márton a reformáció megteremtője, aki megváltoztatta a politikai és vallási világot.
Joseph Fiennes játssza a nagy Luther Mártont, akinek a hite ösztönzőleg hatott a keresztényekre. A film megmutatja, hogy az emberek radikális hite és rettenthetetlen bátorsága meg tudja változtatni a világot.

4. Jézus Krisztus Szupersztár (1973)

Egy tökéletes húsvéti film, főként ha van tizenéves a családban. Ha kedveled a musicaleket, biztosan élvezni fogod.
A film Jézus Krisztus életének utolsó pár napját mutatja be, modern látványvilág és képi eszközök segítségével, Júdás tragikus alakjára összpontosítva.

5. Az első húsvéti nyúl (1976)

A történet a húsvéti nyúlról és egy kislányról szól. A kezdet kicsit megrázó lehet kicsi gyerekek számára (a kislány anyukája arra kényszeríti kislányát, hogy dobja ki összes játékát). Az eldobott játéknyúlból az első húsvéti nyúl válik. 

6. Annie Hall (1977)

Woody Allen híres new yorki romantikus vígjátéka, amely Alvy és Annie (Diane Keaton) családjáról szól, Húsvétkor. A rendkívül zavaros Alvy Singer, egy negyvenéves tévékomikus, akit egyrészt idegbeteggé teszi New York állandó lüktetése, másrészt a közelmúltban elhagyta a barátnője.
Ebben a felfokozott lelkiállapotban Alvy visszatekint az életére, a gyerekkorától kezdve egészen a különböző nőügyekig. Közülük is kiemelkedik az Annie Hallhoz fűződő kapcsolata. Egyfelől inába szállt a bátorsága, hogy elkötelezze magát, ám amikor Annie hátat fordított neki, minden áron vissza akarta szerezni.

7. Ben Hur (1959)

Ideális film Húsvétra. Miután Ben Hur gyerekkori barátja, Messala, fanatikus római hűségének köszönhetően Ben Hurt gyilkossággal vádolják, amit nem követett el. Családja száműzte és egy hadihajóra kerül rabszolgaként. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen.
Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

8. Egy falusi plébános naplója (1951)

Ambicourt plébánosa egy kisebbségi érzéssel küzdő fiatalember, tele jósággal és megértéssel, aki maga is jó szóra, szeretetre vágyik. Beteg. Nem tudja, milyen súlyos az állapota, de ha tudná, sem kímélné magát.
Robert Bresson Delluc-díjas, katarktikus hatású alkotása a vallásosokat Istenhez közelíti, a nem hívőket pedig ráébreszti a szeretet fontosságára. 

9. Hullámtörés (1996)

Bess mélyen vallásos lány, aki megőrizve ártatlanságát megy férjhez Janhoz. A férfi olajmunkásként dolgozik a tengeren, idegennek számit abban a zárt közösségben, ahova Bess tartozik. Az idegileg labilis lány, amikor megismeri a testi örömöket, nem tud betelni vele, de Jannak vissza kell térnie a fúrótoronyhoz, ami megviseli a szerelmes asszonyt.
Bessnek várakozással telnek napjai, éjjelente Istenhez fohászkodik, hogy férje mihamarabb haza térjen. Imái meghallgatásra találnak, Jan ugyan haza tér, de egy súlyos baleset következtében egész teste lebénult. Igazi próbatétel ez mindkettőjük számára, de a szerelem hatalmas erő, mely csodákra is képes. Bess engedelmeskedve a belső hangoknak, feltétel nélkül teljesíti mozgásképtelen férje, egyre perverzebb kívánságait.

10. Az élet kalandja (Jesus’ Son) (1999)

Amerikai drogkaleidoszkóp a hetvenes évektől napjainkig egy szenvedélybeteg önéletrajzi írásain keresztül. Híres színészek vállaltak rövid epizódszerepeket az alkotó kedvéért. Denis Johnson köznyelven íródott, nyers novellafüzéréből adaptált film, amelyben az injekcióstűk zavarbaejtő szerepét az annál szúrósabb emlékek veszik át.
Iowa állam, 1971: az első banda, az első lány és az első lövés, lopások, kórházi munka, új város, szerelem, detox, egy kis tánc, és már eltelt a fél élet. Fekete humorral tarkított önvallomás valahonnan nagyon lentről…

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást