Milyen legyen a tökéletes bőrönd?

Milyen legyen a tökéletes bőrönd?

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Milyen legyen a tökéletes bőrönd?

A megfelelő bőrönd kiválasztása utazáshoz nagy gondot igényel. Mégis nagyon sokan elsiklanak a fontos szempontok mellett, és maximum a méretüket, a márkát, na meg a színűket nézik. Hogyan válasszunk tehát úgy, hogy ne legyen csalódás a vége? (x)

Bőröndtípusok

Bőröndből több típus található, amelyek mind más-más utazáshoz megfelelőek. A kemény burkolatú darabokat a legjobb vonattal és repülővel való utazáshoz használni. Itt fordulhat ugyanis elő a legnagyobb eséllyel az, hogy a bőröndünket dobálni fogják, de sajnos a tolvajok sem ritkák ilyenkor, akik a puha bevonatú bőröndöket felvágják. Azt pedig senki sem szeretné ha az értékes tárgyak, mondjuk a laptopunk darabokban érkezne haza, vagy sehogy, mert ellopták a táskából. Ezért ha ilyen utat tervezünk, a bőrönd mindenképp legyen kőkemény borítású. Ezzel szemben a félkemény verziókat inkább buszhoz és autós utazáshoz ajánljuk. Itt ugyanis bizonyos szempontból még előny is, ha a bőrönd kicsit formálható, és megszorul elhelyezéskor a csomagtérben. Az ilyen bőröndök merevítése pont elég ahhoz, hogy a törékeny tárgyakat megvédje. Viszont egy komolyabb dobálást már nem bírna ki mondjuk a reptéren. A bőröndök harmadik típusa a puha, vászonból vagy bőrből készült utazótáska, ismertebb nevén sporttáska. Ezeket kifejezetten olyan utakra célszerű vinni, ahol állandóan nálunk lehet a táskánk. Vagyis nincs kitéve sem a nyomódásnak sem a dobálásnak. Ugyanakkor a biztonság kedvéért a törékeny tárgyainkat egy ilyen táskában már plusz védelemmel lássuk el.

Bőröndméretek

Ahhoz, hogy kényelmes legyen az utazásunk, nem árt, ha olyan méretű bőröndöt választunk, ami megfelelő hozzá. Repülőhöz poggyászként egészen nagy típusú bőröndöket is feladhatunk. Viszont vonatozás vagy buszozás alkalmával már inkább a maximum közepes méretig válasszunk utazótáskát, ha pedig az nem elég, egészítsük ki egy válltáskával. Ha már a válltáskáknál járunk, érdemes a repülőre felvihető poggyászt is megemlíteni. Ha nem vagyunk biztosak a megadott méretekben, hiszen légitársaságként eltérő lehet a poggyász maximális mérete, akkor válasszunk kifejezetten kézipoggyászként használható standard méretű kabinbőröndöt. Ezek a típusú utazók direkt a szabályoknak megfelelően készültek és a legtöbb légitársaság maximálisa méretébe elfér.

Bőröndszínek

Ha utunk tömegközlekedéssel, vagy saját autóval történik, akkor színben az lesz a legjobb, ami nekünk tetszik. Azonban repülőgéppel való utazáskor érdemes direkt olyan színt választani, ami nem megszokott, hogy a csomagkiadáskor messziről megismerjük azt. Nem ritka probléma, hogy az utasok a kiszállás után összekeverik egymás csomagját, és csak hazaérve derül ki a baj. Ne okozzunk magunknak feleslegesen ilyen kellemetlenséget. Viszont ha ragaszkodunk a megszokott színekhez, például a feketéhez, akkor egy olyan jelölést tegyünk a bőröndre, amit megismerünk. A CCC webáruházában és üzletláncában mindenféle színű és anyagú bőröndöt megtalálunk. Akárcsak a méreteket. Ha nem szeretnénk személyesen vásárolni, akkor pedig részletes leírásokat olvashatunk a CCC webáruházában a különféle bőröndök méreteiről és anyagáról, amit azonnal meg is rendelhetünk. Az utazásról a szállítás miatt nem fogunk lekésni, hiszen akár már kettő munkanapon belül kiszállításra kerülnek a rendeléseink.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!