Otthon / Szórakozás

8 mézédes romantikus könyv – nem csak Valentin-napra!

8 mézédes romantikus könyv – nem csak Valentin-napra!

Könnyed sztorira vágysz elalvás előtt, vagy éppen olyan mély spirituális mondanivalóra, mely még hosszú ideig a fejedben marad? Válogatásunkban biztosan találsz legalább egy kötetet, amivel érdemes színesíteni a szabadidődet a tél végi szürkeségben.

Fejős Éva: Nápolyi vakáció

„Szerelem és karrier, bosszú és megbocsátás, hagyomány és újrakezdés; három generáció, két család, egy életre szóló döntés – ez Fejős Éva eddigi legjobb regénye, a Nápolyi vakáció.” A női szerep klasszikus témáit felvonultató kötet ajánlójának egyszerűen képtelenség ellenállni.
A főhős egy fiatal oknyomozó újságíró, a Karibi nyárból ismert Ladányi Niki, aki ezúttal egy börtönből szökött, bosszúszomjas bűnöző elől menekül, és persze két szerelem között őrlődik.

Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák

A 2013 szépirodalmi szenzációjaként emlegetett regényben az egész bolygót körbeutazva kísérheted figyelemmel a szereplők szerteágazó életét.
Ha a szürke hétköznapokban nincs lehetőséges eljutni San Franciscóig vagy a görög szigetvilágig, egyszerűen telepedj le a kedvenc karosszékedbe, s merülj el az egzotikus történetekben! Csak aztán ne lepődj meg, ha hosszú napokra elgondolkodtat, milyen hatással lehet a következő generációkra egy-egy döntésed!

Stephanie Saldana: Angyalok kenyere

„Többsíkú könyv, amelynek szemhatára a cambridge-i tanulószobától és Texastól Damaszkuszon át egy sivatagi kolostorig ível” – írták a Washington Post-ban az életrajzi alkotásról. Szerzője egy fiatal nő, aki nyolc év alatt húsz országot járt be, de spirituális útkeresése még messze nem ért véget.
Az arab kultúra szerelmeseként azonban sokkal többet talál a Korán tanulmányozására szentelt utazáson, mint hitte volna. Egy férfit, aki istennek szentelte az életét, de most az egészet újra kell gondolnia…

Fábián Janka: A francia nő

A főszereplő Rose magyar kedvese bajba kerül, hiszen a szocialista rendszerben olyan cikket publikál újságíróként, amit a politikai vezetés nem néz jó szemmel.
A fiú sorsa kérdéses, miközben megérkezik Budapestre Jean-Philippe, a régi nagy szerelem. Rose pocakjában pedig a káosz közepette egy kis jövevény növöget…

Samantha Young: Dublin street

Joss a démonai elől menekülve csöppen egy fényűző albérletbe, ahol összefut magával az ördöggel. Lakótársának bátyjáról van szó, akik cukorka módjára falja a nőket.
Mivel a lány korábbi sérelmei miatt nem akar komoly kapcsolatot, a dologból eleinte csak egy pikáns regénybe illő liezon lesz, mígnem egy tragikus esemény hatására a főszereplők rájönnek a lényegre.

Joanne Harris: Csokoládés barack

A Csokoládé című bestseller harmadik kötetében Vianne Rocher-t egy rejtélyes levél csalja vissza Lansquenet-be, ahol látja, hogy veszélybe került egykori ellenségének, Reynaud atyának az élete.
Két kultúra, két vallás készül összecsapni, pedig a céljuk valahol mélyen közös kellene, hogy legyen. Vianne pedig ott áll közöttük, csoki illatúan és édesen.

Vass Virág: Sohaférfi

Egy férfi, aki saját magába szerelmes. Egy nő, akit a férje egy szinte még tinilányra cserélt le, majd teherbe is ejtette.
Ők ketten sosem találkozhattak volna, ha egy furcsa szerződés nem köti össze őket. Ja, és egy halálközeli élmény sem árt a nagy felismerésekhez…

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők – Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Tudtad, hogy Petőfi Sándor már jegyben járt Szendrey Júliával, amikor megkérte egy debreceni színésznő kezét is? Vagy azt, hogy Ady Endre, Léda, s Diósi Ödön, az ő meleg férje hármasban éltek Párizsban?
Ebben a kötetben megtalálsz mindent, ami az irodalom tankönyvekből kimaradt, és emberivé teszi a legnagyobbakat. Neked melyik a kedvenc romantikus könyved? Oszd meg velünk kommentben!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást