A meseszép Ausztriabvonzásában: a salzkammerguti tavak

A meseszép Ausztriabvonzásában: a salzkammerguti tavak

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A meseszép Ausztriabvonzásában: a salzkammerguti tavak

Salzburgtól nem messze, Ausztria festői vidékén található Salzkammergut. Igazán ideális úti cél mindenkinek, mivel lehetőséget nyújt városnézésre, a természet megcsodálására és számtalan sportolási lehetőségre, családi kikapcsolódásra is. Nem utolsó sorban szebbnél szebb vidékekkel és látnivalókkal várja a látogatókat és felejthetetlen élményt garantál.

Bad Ischl

Salzkammergut egyik legszebb városa Bad Ischl, ahova feltétlenül látogassunk el, ha egy kis hamisítatlan, XX. század eleji hangulatra vágyunk, ahol végigjárhatjuk a város híres cukrászdáit és természetesen megkóstolhatjuk a városról elnevezett süteményt, az ischlert is.
A gyönyörű fürdőváros a Habsburgok egyik kedvelt üdülőhelye volt, nyaralójukat, a Kaiser villát ezért mindenképpen érdemes megtekintenünk, és hatalmas sétát tehetünk a kastély parkjában is.
A város szépsége és a friss, tiszta levegő a tüdőproblémákra is kiváló gyógyulási lehetőséget ígér, és persze az élmény maga is felejthetetlen lesz.

Hallstatt

Egy igazi kis ékszerdoboz a tóparton található városka, Hallstatt. A városba gyalog mehetünk be, és a szűk utcácskákon igazán romantikus sétákat tehetünk. Minden épület gyönyörű, korabeli állapotban van, így az utcákon járva olyan élményben lesz részünk, mintha visszarepültünk volna sok száz évet az időben.
A tóparti éttermek remek kínálata és a tóra nyíló látkép felejthetetlen élményt garantálnak. A kis hely miatt a házak szorosan egymás mellett állnak és gyakorlatilag nem találunk egyetlen párhuzamos utcát sem.
A város érdekessége a Csontház is, amely azért jött létre, hogy ide hordhassák a csontokat, helyet szabadítva fel ezzel a temetőben.

Hallstatti sóbánya

Hallstatt felett található a világ legrégebbi sóbányája, amelyet mindenkinek csak ajánlani tudunk. Itt megismerhetjük a több ezer éves sóbányászat folyamatait és persze a munka nehézségét is.
Ezen túl azonban a sóbányában tett látogatás élménynek sem lesz utolsó, mivel a sóbányába nem belépni, hanem akár becsúszni is lehetséges: a 64 méter hosszú csúszdán néhány pillanat alatt már le is értünk a mélybe.
Kifelé menet sem kell aggódnunk, mivel egy kisvonat visz ki mindenkit, aki már megcsodálta a bánya szépségét. A bánya levegője kifejezetten jótékony hatással van az asztmás betegségekre is, ezért az ebben szenvedők is előszeretettel látogatják. 

Meseösvény – Unterach am Attersee

Az Attersee mellett, gyönyörű környezetben különleges élmény várja a kisgyerekekkel érkezőket, és a mesék iránt még mindig fogékony felnőtteket.
Az erdei ösvényen sétálva kedvenc mesehőseink elevenednek meg szobrok formájában, így megcsodálhatjuk Piroskát, amint épp készül a nagymamáját meglátogatni, találkozhatunk Hófehérkével és a hét törpével, sőt akár Holle anyót is megpillanthatjuk, amint éppen rázza a dunnáját.
A meseút kb. 20 perc alatt bejárható, így a kicsit sem fáradnak el túlságosan. Nem mellesleg pedig gyönyörködhetünk közben a csodaszép Attersee látványban is.

Dachstein barlang

Hallstatt-tól nem messze található a Dachstein barlang, amely a természet igazi csodája, és mindenkinek ajánlott, aki szereti a monumentális barlangokat. A rendszer egyik része a Jégbarlang, ahol különleges természeti képződményeket csodálhatunk meg.
A barlangban rendszeresen tartanak jégkoncerteket, amely a hely különleges akusztikájának köszönhetően minden hallgatót lenyűgöz.
Dachstein egyik barlangrésze, a Mamut barlang egy rejtélyes labirintusrendszer, amely igazán izgalmas élményt garantál. A szervezők itt is gondoltak a gyerekekre, akik számára rendszeresen tartanak biztonságos felfedező utakat a barlangon belül.

Őslénypark, Gosau

Gosauban található egy olyan őslénypark, amely valójában egy élménypark is, ahol a természetben, eredeti méreteikben és formájukban tekintetjük meg az őslények hű másolatait.
Minden kalandvágyónak csak ajánlani tudjuk, annál is inkább, mivel az őslénypark kifejezetten interaktív: nem csak nézelődni, de kipróbálni is sok mindent lehet, ilyen például az, hogy milyen egy óriási szitakötő hátán lebegni a víz felett, vagy milyen érzés is lehet egy dinoszaurusz hátán repülni az óriás fák lombjai között.
Bátorság és kíváncsiság mindenképpen kell hozzá, de ha ez megvan, egyszerűen imádni fogjuk!

Garantált élmény mindenkinek!

Talán nem is létezik olyan látogató, aki ne lett volna lenyűgözve Salzkammergut szépségeitől. A táj, a városok, a történelmi érdekességek és az érdekesebbnél érdekesebb programok mindenki számára felejthetetlen élményt garantálnak.
Vagyis ha olyan helyre vágyunk, ahol mindez egy helyen van, ráadásul nem is nagyon messze, annak bátran ajánlhatjuk Salzkammergut vidékét.
Szánjunk rá elég napot, hogy minden látnivalóra jusson időnk, mert sajnálni fogunk mindent, amit ki kell hagyni!

Kép forrása: Hallstatt

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást