Mesés dekorációs ötletek üres üvegekkel

Mesés dekorációs ötletek üres üvegekkel

Címlap / Otthon / Hobbi / Mesés dekorációs ötletek üres üvegekkel

Ki többet, ki kevesebbet, de valamennyi bort azért a legtöbb háztartásban elkortyolnak időnként. Jól is teszed, hiszen a mértékkel fogyasztott, minőségi vörösbor nem csak finom, az egészségednek is jót tehet, az üres üvegeket pedig mutatós formában hasznosíthatod újra. Hét újabb, egyszerűen kivitelezhető ötletet mutatunk meg ehhez.

Gyönyörű lámpa

Ehhez a díszhez csak néhány üres, kimosott üvegre vagy befőttesüvegre lesz szükséged, amiről leáztattad a címkéket, valamint néhány izzósorra.

Vehetsz olyat is, ami elemről működik, így nem kell a konnektorba dugni, de a hagyományos izzósor is megteszi, ha az üveg száján kivezetve elér a kábel a legközelebbi csatlakozóig.

Tedd az izzósort spirálszerűen, vagy csak hanyag kuszasággal az üvegek belsejébe. ha többféle színű üveget használsz, az összhatás még hangulatosabb lesz.

Gyertyaláng, szépen és biztonságosan

Egy üvegvágó nagyjából az üveg közepénél kettévághatja neked a megmaradt borosüvegeket, amit aztán a kis mécsesek fölé helyezhetsz.

Az üveg száján keresztül elég oxigén érkezik, hogy a láng ne aludjon el, de a szél sem fogja elfújni, és nem csak szebb lesz, de biztonságosabb is, különösen, ha más, könnyen éghető anyagok is vannak a gyertya közelében, esetleg kisgyerek van a háznál.

Lámpabúra

Szintén egy üvegvágó segítségére lesz szükséged ehhez a különleges díszhez, cserébe viszont gyakorlatilag fillérekből készíthetsz egyedi csillárt.

Az üvegeknek csak az alját kell levágnod, a szájukon keresztül bevezetheted az izzóhoz tartozó vezetéket, maga az izzó pedig az alulról nyitott üveg belsejébe kerül.

Készíthetsz külön álló lámpákat, de egy nagy körbe összefogva az üvegeket egyetlen, szikrázó csillárt is alkothatsz.

Színes homok

Mutatós, de talán az egyik legegyszerűbb dísz, ha az üvegeket hobbiboltban kapható színes homokkal töltöd fel.

Remek dekoráció a kertbe, de az erkélyre, teraszra is, mivel a szél sem fújja el a súllyal megtöltött, mutatós üvegeket. Jól mutat, ha például világoskék homokkal töltesz meg félig egy üveget, majd kagylókkal, tengeri csillaggal és egyéb tengeri dísszel egészíted ki.

Tálca

Kérd meg az üvegvágót, hogy most ne széltében, hanem hosszában vágja ketté az üvegedet – ezzel gyakorlatilag készen is van a kínáló tálcád. Az üvegalja lezárja a homorú tálca végét, a ketté vágott nyakat pedig fogóként használhatod.

A tálcáról kínálhatsz kisebb édességeket, de például magvakat, sajtot, gyümölcsöt is, különösen, ha éppen egy baráti borozgatást szervezel.

Váza csipkével

Adja magát az ötlet, hogy a kiürült borosüvegeket vázaként használd. A szép, zöldes árnyalatú, klasszikus vonalú üvegekhez remekül illik a csipke, főleg, ha a közepére, dekupázs technikával ragasztod fel, hogy szinte egybesimuljon a két anyag.

Egyetlen szál vadvirág, de egy dús, buja tavaszi csokor is remekül illik ebbe a rusztikus hangulatú vázába.

Kerti kiskerítés

Ha van egy talpalatnyi veteményesed, vagy egy kis virágágyásod, akkor a színesre festett, szájjal lefelé a földbe szúrt borosüvegekből mutatós kis kerítést húzhatsz a különböző növények közé.

Előtte nem árt az üvegeket megtölteni földdel, így nem fognak olyan könnyen eltörni, akkor sem, ha valami hozzájuk koccan.

Gyönyörű dekorációk üveggel, amit Te is elkészíthetsz

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást