Párkapcsolat / Szerelem

Mert néha nincs más opció: Így szeress ki valakiből

Mert néha nincs más opció: Így szeress ki valakiből

Az egyik legnehezebb dolog a világon az, ha valakit nagyon szeretsz, de ő ezt nem képes viszonozni. Ilyenkor előfordulhat, hogy saját magadat hibáztatod az adott helyzetért, és folyamatosan keresed a hibáidat – pedig nem erről van szó. Nem minden szerelem tart örökké, és vannak, akiknek csak egy rövid fejezet jutott az életünkben. Persze a továbblépés nem olyan egyszerű, mint azt szeretnénk, de hidd el, nem lehetetlen!

Összeszedett emlékek

Írd össze egy kis füzetbe azokat az okokat, amik miatt nem működött a kapcsolatotok, és sokszor boldogtalannak érezted magad. Ez sokat segíthet rendezni a gondolataidat és elűzni azokat a pillanatokat, amikor rád tör az érzés, hogy nagyon hiányzik az exed.

Egy szakítás után ugyanis hajlamos lehetsz úgy emlékezni a múltra, mintha az tökéletes lett volna. Pedig jó eséllyel ugyanezekkel a problémákkal találnátok szembe magatokat, ha újra kezdenétek – az egyetlen dolog, amit képes vagy megváltoztatni a múlttal kapcsolatban az az, hogy hogyan tekintesz vissza rá.

(Ideiglenes) távolságtartás

Szüntess meg minden kapcsolatot kettőtök között. Persze az tényleg jó dolog, ha végül barátság alakul majd ki köztetek egy nap, de amíg az érzéseid nem halványultak el, szükséged lesz egy kis távolságra. Próbálj meg távol maradni a Facebook profiljától, ne próbáld meg minden fotóját kielemezni, és végképp ne írj neki üzenetet.

Természetesen nem kell teljesen elutasítóan viselkedned vele; kedvesen is tudtára adhatod, ha esetleg keresne téged, hogy neked még időre van szükséged – a lényeg, hogy átmenetileg tarts némi távolságot.

Szomorú érzelmek

Nyugodtan legyél szomorú. Ha elnyomod magadban a rosszkedvet, azzal csak még nehezebbé teheted az egész helyzetet. Adj időt magadnak feldolgozni a csalódást, és azt, hogy egy olyan személy sétál ki az életedből, aki egykor a legfontosabb volt számodra.

Ezt nem lehet egyik napról a másikra elfelejteni, és ez így van jól. Sírj, ha attól jobban érzed magad, mutasd ki az érzéseidet, és hagyd, hogy előbb-utóbb készen állj az elengedésre.

Többféle szeretet létezik

Persze mindenképpen kell időt hagynod a szomorkodásnak, viszont azt is tudnod kell, hogy ha egész nap a szobádban siratod az emlékeidet, sosem fogsz továbblépni. Szervezz magadnak egy-két programot a barátaiddal, kezdj el kiszínezni egy felnőtt kifestőt, vagy rendezd át a szobát – bármi jöhet, ami leköti a figyelmed.

A világon nem csak afféle hollywoodi filmes, romantikus szeretet létezik; beleszerethetsz különböző hobbikba, helyekbe, vagy akár tárgyakba is. A legfontosabb, hogy tanuld meg megismerni (és legfőképp megkedvelni) önmagad, és rájössz, hogy valójában nincs szükséged párra ahhoz, hogy teljes legyél.

Elhalványuló emlékek

Ne érezd magad rosszul, ha azon kapod magad, hogy a gondolataid vissza-vissza térnek az exedhez.

Hagyd, hogy megjelenjenek ezek az emlékképek, majd szép lassan elmúljanak. Persze ez kezdetben elég nehéz lesz, mert önkéntelenül is szeretnél ilyenkor a volt barátodhoz és az élményeitekhez ragaszkodni.

Épp ezért fontos megjegyezned: a legjobb, amit tehetsz magadért és az egykori kapcsolatodért az, ha ezeket a gondolatokat hagyod szépen lassan elhalványulni, ahelyett, hogy erősen kapaszkodnál beléjük.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást