Életmód / Receptek / Táplálkozás

4 mennyeien finom alkoholmentes puncs – Így készítsd el

Puncs

Miért jó puncsot inni?

A puncs az ősz és a tél jellegzetes itala, mert a hidegben jól esik kortyolgatni ezt a meleg, aromákban gazdag italt. Egyedül vagy társaságban, napközben vagy sötétedés után, ünnepekkor fogyasztva harmóniával, az otthonosság és az összetartozás érzésével tölti meg a légkört.

Bárki hamar megkedvelheti, ha olyat kóstol, ami megfelel az ízlésének, ugyanis a puncs sokféle változatban elkészíthető: alkohollal vagy alkohol nélkül, fűszeresen, gyümölcslével, sőt még gyerekek számára is létezik recept. Érdemes többféle receptet kipróbálni, hátha több kedvenced is lesz, amit ezentúl majd rendszeresen elkészítesz. A puncs nemcsak finom, hanem egészséges ital is, mert amellett, hogy gyorsítja az emésztést és felmelegíti a hideg időben átfázott testet, még torokfájás és köhögés ellen is alkalmazható, főleg ha egy kevés mézet is teszel bele.  

Fűszeres puncs, alkohol nélkül

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál fekete tea
  • 6,5 dl víz
  • 3 evőkanál málnaszirup (málnából és cukorból főzött sűrű szirup)
  • 2 dl narancslé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 

Főzz egy adag erős fekete teát. Pár perc múlva vedd ki belőle a teafiltert vagy a teatojást. Ha kihűlt, akkor egymás után, lassan keverd hozzá a málnaszirupot, a narancs- és a citromlevet. Végül rakd bele a mézeskalács fűszerkeveréket is, és öntsd az italt átlátszó csészékbe. Egészségetekre! 

Olvastad már?  3 póz amit ki kell próbálnotok, ha kezdene ellaposodni a szex

Még 2 alkoholmentes puncs a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2