Életmód / Receptek / Táplálkozás

4 mennyeien finom alkoholmentes puncs – Így készítsd el

Puncs

Tojásos puncs alkoholmentesen

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés víz vagy fekete tea
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A tojássárgáját keverd fehéredésig a cukorral. A tejhez öntsd hozzá a vizet vagy a fekete teát, a citromlevet, a narancslevet, majd szórd bele a a narancshéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. Főzd fel az egészet, majd öntsd rá a cukorral elkevert tojássárgájára, és máris kész a puncsod.

Gyümölcsös puncs, alkoholmentes változatban

Hozzávalók: 

  • 5 dl almalé
  • 2 dl narancslé
  • 4-5 darab szegfűszeg
  • 1 darab fahéj

Vágd fel apróra a fahéjat, és keverd össze a szegfűszeggel. Add hozzá az almalevet, majd közepes hőfokon főzd körülbelül 10 percig. Ezután szűrd le, majd öntsd hozzá a narancslevet, és az egészet hevítsd fel. Egészségetekre!

Alkoholmentes puncs gyerekeknek

Hozzávalók: 

  • 5 dl gyümölcstea
  • 5 dl ananászlé
  • 5 dl meggylé
  • 2 dl banánlé
  • ½ ananász 
  • 2 darab banán 

Készíts 5 dl gyümölcsteát, és néhány percre tedd félre. Közben hámozd meg az ananászt és a banánt, és vágd fel falatnyi darabokra. A gyümölcsteát öntsd egy nagy edénybe, add hozzá az ananászdarabokat, és közepes hőfokon főzd puhára. Ezután tedd bele a többi hozzávalót is, és még főzd az egészet forrásig úgy, hogy a folyadék még ne bugyogjon. Ha alacsonyabb kalóriaértékű puncsot szeretnél, akkor csökkentsd a cukor mennyiségét és használj inkább sztíviát, és 100%-os gyümölcsleveket. 

Oldalak: 1 2