A következő receptek azoknak valók, akik valamilyen okból nem isznak alkoholt, de egy kevés alkohol hozzáadásával, a többi hozzávaló megduplázása után a társaság minden tagja részesülhet a puncsból.
Tojásos puncs alkoholmentesen
Hozzávalók:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál cukor
- kevés víz vagy fekete tea
- 1 evőkanál citromlé
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A tojássárgáját keverd fehéredésig a cukorral. A tejhez öntsd hozzá a vizet vagy a fekete teát, a citromlevet, a narancslevet, majd szórd bele a a narancshéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. Főzd fel az egészet, majd öntsd rá a cukorral elkevert tojássárgájára, és máris kész a puncsod.
Gyümölcsös puncs, alkoholmentes változatban
Hozzávalók:
- 5 dl almalé
- 2 dl narancslé
- 4-5 darab szegfűszeg
- 1 darab fahéj
Vágd fel apróra a fahéjat, és keverd össze a szegfűszeggel. Add hozzá az almalevet, majd közepes hőfokon főzd körülbelül 10 percig. Ezután szűrd le, majd öntsd hozzá a narancslevet, és az egészet hevítsd fel. Egészségetekre!
Alkoholmentes puncs gyerekeknek
Hozzávalók:
- 5 dl gyümölcstea
- 5 dl ananászlé
- 5 dl meggylé
- 2 dl banánlé
- ½ ananász
- 2 darab banán
Készíts 5 dl gyümölcsteát, és néhány percre tedd félre. Közben hámozd meg az ananászt és a banánt, és vágd fel falatnyi darabokra. A gyümölcsteát öntsd egy nagy edénybe, add hozzá az ananászdarabokat, és közepes hőfokon főzd puhára. Ezután tedd bele a többi hozzávalót is, és még főzd az egészet forrásig úgy, hogy a folyadék még ne bugyogjon. Ha alacsonyabb kalóriaértékű puncsot szeretnél, akkor csökkentsd a cukor mennyiségét és használj inkább sztíviát, és 100%-os gyümölcsleveket.