Dekor trükkök, amikkel sokkal otthonosabb lesz a környezeted

Dekor trükkök, amikkel sokkal otthonosabb lesz a környezeted

Címlap / Otthon / Dekor trükkök, amikkel sokkal otthonosabb lesz a környezeted

Mindig is irigyelted azokat, akik egy lepukkant albérletből vagy egy kollégiumi szobából is csodás, szerethető és otthonos teret tudtak varázsolni? Ne izgulj, ez nem egy velük született tulajdonság, amit te soha nem sajátíthatsz el, csak néhány trükköt kell megtanulnod és a megfelelő dolgokat összepárosítani a környezetedben. Lássuk, hogyan tehetsz mostantól otthonossá szinte bármit magad körül!

Ahhoz, hogy otthonossá tedd a környezeted, először definiálni kell, hogy te mit tartasz otthonosnak. Nincs ugyanis erre egy mindenki által elfogadott szabály, hogy egy szoba vagy egy lakás csak akkor otthonos, ha legalább három tényezőnek megfelel. Nem. A lényeg inkább az, hogy a hely, ahol vagy, mit sugároz, mit mond el magáról, és ami talán a legfontosabb, hogy hogy érzed magad benne.

Ahhoz, hogy jó környezetet tudj teremteni, fontos, hogy mindig rend és tisztaság vegyen körül. A rend persze nem kell, hogy azt jelentse, hogy semmit nem hagysz elöl, minden párhuzamosan áll és egy porszemet nem lehet találni a lakásban. Inkább csak arra kell figyelned, hogy minden praktikus és könnyen elérhető legyen, de mindig csak az legyen elöl, amire szükséged van.

A különböző papírok, számlák, blokkok és csekkek általában problémát okoznak, hiszen, ha elöl hagyod, akár néhány nap alatt is jó nagy halom összegyűlhet belőle, ami rögtön káosszá fajulhat, ha épp meg kell találnod valamit. Bárhol is vagy – az irodában, a lakásodban vagy máshol, fontos, hogy a fontos iratokat jól rendszerezd, alakíts ki egy munkaállomást és mindennek találd meg a helyét. Így ugyanis nem csak rendezettebb lesz majd a környezeted, de fontos perceket is megspórolhatsz majd magadnak, amikor legközelebb valamit gyorsan kell megtalálnod.

Kép forrása: chrislovesjulia/instagram.com

Lehet, hogy manapság már nem olyan divatos könyveket venni (vagy éppen most lett újra az, ki tudja?), a lényeg, hogy a könyvek mindig otthonossá és szerethetővé teszik a tereket.

Legyen szó az irodádról vagy a nappalidról, azt javasoljuk, hogy szerezz be egy oda illő könyvespolcot és töltsd fel olyan könyvekkel, amiket szeretsz, amiket olvastál, amiket el szeretnél olvasni, vagy amik egyszerűen csak inspirálnak.

Nehéz megmondani, hogy miért vannak ránk ilyen hatással a könyvek, de mivel mindegyiknek van egy sztorija, mindegyikhez kötődsz egy kicsit és mindegyik egy külön világot hoz el számodra, ezért biztos valami földöntúli varázserővel bírnak, ami a szoba hangulatára is hatással van. Ugyanez a helyzet a fotókkal és különböző képekkel.

Kép forrása: apartments-lisbon.com

Kép forrása: goodhousekeeping.com

Amikor frissen költözöl egy új lakásba, a legtöbb esetben a falak még üresen állnak, hiszen az első hetekben általában még nincs idő vagy energia még  arra is, hogy a dekorációval foglalkozz. Előfordul azonban olyan is, amikor még nem tudod, hogy mi lenne a legmegfelelőbb a kanapé vagy az ágy fölötti falra, hiszen nem akarsz csak úgy kitenni valamit, amihez nem kötődsz, ami nem te vagy. Fontos, hogy ennek adj időt és akár próbálj ki több verziót is, hiszen sokat elárul rólad, hogy milyen fotókat, képeket vagy milyen művészi alkotásokat teszel ki a falaidra.

Ha egyetlen dolgot tehetsz a szobába, a lakásba vagy az irodába, hogy otthonosabbá vagy személyesebbé tedd a teret, akkor az mindenképpen valami szuper növény legyen. Nem kell megijedni, nem kell született kertésznek lenned ahhoz, hogy életben tartsd őket, csak az a fontos, hogy olyat válassz, ami elég igénytelen ahhoz, hogy ha egyszer-kétszer elmarad a locsolás, akkor is túlélje és szép maradjon. A növény mellé természetesen valami cuki kaspó is dukál, ami az irodád asztalán vagy a nappalidban szuperül mutat, és nem csak élettel tölti meg a teret, de egy kis színt is visz bele.

A vizuális hatást kellemes illatokkal is kiegészítheted, azaz törekedj mindig arra, hogy ahol vagy, ott a levegő illatos és friss legyen. Erről gondoskodhatsz friss virággal, aromaterápiás gyertyákkal, illóolajokkal vagy különböző légfrissítő esszenciákkal. Annál jobb lesz a hatás, minél több érzéket megszólítasz.

Képek forrása: idainteriorlifestyle.com

Kép forrása: news.com.au

Kép forrása: decologic.org

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!