Padlizsán chipsz
Vegyünk egy egészséges padlizsánt, aminek feszes, fényes mély-lila bőre van és vágjuk le a szárát. Hosszanti irányban vágjuk ketté, majd szeleteljük vékony szeletekre. Ügyeljünk rá, hogy víz ne érje a szeleteket, hogy szárazon tehessük a forró olajba.
Lehetőség szerint használjunk fritőzt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt sülhessen meg a chipsz, mert a padlizsán hamar felszívja a zsiradékot és attól puha lesz, nem marad ropogós. Sütőben sütőpapíron is nagyszerűen meg tud pirulni.
Akár a burgonyaszirmokat, a padlizsánchipszet is csepegtessük le minél szárazabbra, majd tetszés szerint fűszerezhetjük.
Vendégvárónak, filmnézéshez tökéletes kísérő! Jól mennek mellé a könnyű, száraz fehér borok, a gyümölcsösebb fajtákból.
Lehetőség szerint használjunk fritőzt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt sülhessen meg a chipsz, mert a padlizsán hamar felszívja a zsiradékot és attól puha lesz, nem marad ropogós. Sütőben sütőpapíron is nagyszerűen meg tud pirulni.
Akár a burgonyaszirmokat, a padlizsánchipszet is csepegtessük le minél szárazabbra, majd tetszés szerint fűszerezhetjük.
Vendégvárónak, filmnézéshez tökéletes kísérő! Jól mennek mellé a könnyű, száraz fehér borok, a gyümölcsösebb fajtákból.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!