Így mennyei a padlizsán! – 5 örök recept, amit megtartasz

Így mennyei a padlizsán! – 5 örök recept, amit megtartasz

Címlap / Életmód / Receptek / Így mennyei a padlizsán! – 5 örök recept, amit megtartasz

Újabb kedvenc, amit a törököknek köszönhetünk! A padlizsán vagy más néven tojásgyümölcs valóban gyümölcs, ráadásul a burgonyafélék családjából. Ezzel azonban nincs vége a meglepetéseknek: ez a Délkelet-Ázsiából származó egzotikum a 16. században meghódította a Földközi-tenger térségét, majd Amerikát, de Európában egy furcsa babona miatt sokáig nem honosodott meg. Azt tartották ugyanis, hogy mérgező, illetve, hogy aki eszik belőle, megbolondul. Hazánkba a törökök hozták be és a mai Magyarország területére erdélyi közvetítéssel került. Valóban ezerarcú: rántva, sütve, töltve egyaránt finom és egésszéges ételek alapanyaga.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!