8 megdöbbentő ok, amitől érzékenyek lehetnek a melleid

8 megdöbbentő ok, amitől érzékenyek lehetnek a melleid

Címlap / Életmód / Egészség / 8 megdöbbentő ok, amitől érzékenyek lehetnek a melleid

Hamarosan meg fog jönni

A menstruációs ciklusod számtalan változást okoz a testedben, ezek között vannak olyanok, amiket észre sem veszel és persze előfordulhat néhány kellemetlen mellékhatás is.

Ha a menstruációd előtt tipikusan 2-3 nappal kezd feszülni a melled, kellemetlen és érzékeny lesz, akkor valószínűleg a ciklusod állhat a háttérben.

A menstruáció során ugyanis az ösztrogén szint emelkedése és csökkenése hatására mindkét melledben érezheted ezeket a bizonyos mellékhatásokat.

Ha csupán erről van szó, akkor ne aggódj, ahogy megjön ez hamar elmúlik majd!

Fogamzásgátlót szedsz

Sok áldásos hatása is van a fogamzásgátló tablettáknak, de a különböző hormonok miatt sajnos kellemetlen mellékhatásai is léteznek.

A megfelelő gyógyszer kiválasztásánál nehéz megmondani, hogy rád pontosan hogyan fog hatni az adott szer, hiszen ez mindig több tényező együtt állásából alakul ki.

Ahogy meggátolja azt, hogy teherbe ess, esetlen megkönnyíti azt a néhány napot, amikor megjön, elmulasztja a görcsöket vagy jó hatással van az arcbőrödre, a melledet azonban meg is terhelheti.

Az előzőek alapján a melled feszülésének hormonális hátterében az ösztrogén szint változása állhat, amit a fogamzásgátló is fokozhat.

Ha ezek nem múló tünetek, amiket nehezen viselsz a hétköznapokban, akkor lehet, hogy érdemes gyógyszert váltanod!

Bizonyos gyógyszerek mellékhatása

Tudjuk, hogy minden gyógyszernek vannak gyakori és ritkább mellékhatásai, ezt sajnos el kell fogadnod, amikor valamit szedni kezdesz.

Érdemes először végigtanulmányozni, hogy mi áll a betegtájékoztatóban vagy akár átbeszélni az orvossal az esetleges következményeket, hiszen ha a mellfájdalom nálad nem ciklikus, nem köthető a menstruációdhoz és nem is múlik el egy-két napon belül, akkor lehet, hogy valamelyik rendszeresen szedett gyógyszer okozza.

A szív-és érrendszeri betegségekre felírt gyógyszerek, illetve bizonyos antidepresszánsok esetén előfordulhatnak ilyen tünetek, ezért azt javasoljuk, hogy nézd át újra alaposan a betegtájékoztatót és egyeztess az orvosoddal!

Terhes vagy

Sokszor mondják, hogy amikor babát vár valaki, akkor a sok egyéb testi tünet és árulkodó jel mellett, a mellek is feszülni kezdenek.

A mellérzékenység oka itt is a hormonokban keresendő, ugyanis az ösztrogénszint változása a terhesség első heteiben elég erőteljes mellfeszülést és mellérzékenységet okozhat.

Ez persze egyénenként változhat, de ha más tünet is utal arra, hogy esetleg babát vársz, akkor ne késlekedj, jelentkezz be minél előbb a nőgyógyászodhoz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást