Egy csillogó-villogó konyha a lakás lelke lehet, de sajnos, ha nem vigyázol, néhány rejtett baktériumforrás tönkreteheti az egyébként idilli családi vacsorát. Nem árt, ha tisztában vagy néhány örök érvényű igazsággal, hogy tudd, mit kell tenned a higiénikus konyháért.
4/5 Hol olvasszam ki a fagyasztott élelmiszert?
A szakértők szerint ettől a szabálytól legfeljebb akkor lehet eltérni, ha a fagyasztott élelmiszer kevesebb, mint két óra alatt kiolvad és felhasználásra is kerül.
Ha ennél hosszabb ideig ücsörög a szobahőmérsékleten, elkezdhetnek elszaporodni benne a baktériumok – lehet ugyanis, hogy például a hús belseje még fagyott, a külseje viszont már kiolvadt és lassan és láthatatlanul, de romlásnak indult.
Ha biztonságosan szeretnéd kiolvasztani az élelmiszereket, akkor egy tál vízbe ültetve, a hűtőszekrényben tartva teheted ezt meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!