Egy csillogó-villogó konyha a lakás lelke lehet, de sajnos, ha nem vigyázol, néhány rejtett baktériumforrás tönkreteheti az egyébként idilli családi vacsorát. Nem árt, ha tisztában vagy néhány örök érvényű igazsággal, hogy tudd, mit kell tenned a higiénikus konyháért.
5/5 Mi a helyzet a hulladékkal?
Hacsak nincs konyhamalacod – vagy olyan haszonállatod, amely a konyhai maradékot elfogyasztja – az ételmaradékok vagy a főzés közben keletkező hulladék is a konyhai szemetesben landol.
Ha ezt nem üríted rendszeresen, a baktériumok villámgyorsan szaporodni kezdenek majd, a szagok pedig kellemetlen látogatókat is a konyhádba csalogathatnak. A konyhai szemetest érdemes minden nap kiüríteni, ha pedig tejtermékek, nyers hús vagy tojás került bele, akkor a nap végét sem kell megvárnod.
Ha a szemeteszsák kiszakadt és szennyeződés került a kukába, akkor fertőtlenítőszerrel azonnal mosd ki, de fertőtlenítőszerrel és forró vízzel egyébként is érdemes minimum havonta kimosni a szemetest.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!