Néhány medvehagyma-levéllel egy egyszerű sajtos töltött húst is megbolondíthatunk.
A medvehagyma ezerarcú, hagymaízű csodanövény. C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét. Roppant egészséges: csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, és az emésztőrendszerre is kiváló hatással van. A gyógyszeripar tömegesen gyűjti és használja. Európában a kipusztulás szélére került ez a növény.
Hazánkban is szabályozott a gyűjtése: max. 2 kg-ot szedhetünk belőle fejenként. A medvehagyma levelei élénkzöldek, fényesek, hosszúnyelűek és lándzsa alakúak. Nagyon hasonlítanak a gyöngyvirágra. A medvehagyma szedésekor ujjaink között összemorzsolva egy levélkét jellegzetes fokhagymaillatot érzünk.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- só
- bors
- 8-10 medvehagyma
- 10 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
A csirkemell filéket éles késsel szépen szétnyitjuk. A megtisztított medvehagymákat szépen ráterítjük. A sajtot megreszeljük, és a medvehagymás húsra szórjuk. A medvehagymával és reszelt ementáli sajttal töltött húsokat szorosan feltekerjük.
Egy jénai edényt olajjal vékonyan kikenünk, és a töltött húsokat a hajtással lefelé belesorakoztatjuk.
A jénait sütőbe tesszük, majd a sütőt bekapcsoljuk. 180 fokon kb. fél óra alatt sülnek meg a mennyei medvehagymával és sajttal töltött hústekercsek.
Tálalás előtt picit pihentessük a töltött húst, és csak utána szeleteljük.
Tetszés szerinti körettel és friss salátával kínáljuk.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!