VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A matcha tea csak nem régen vált rendszeres alapanyaggá a háztartásomban, de alaposan bebetonozta magát. Jótékony hatásairól már régen hallottam, ám idáig nem különösebben foglalkoztam velük. Úgy véltem, elegendő antioxidánst fogyasztok, és egyébként is jobban szerettem kávézni, mint teázni – idáig.
Az elmúlt időszakban egyszerűen nem kívántam a mennyei frissítőt, viszont erősen éreztette a hiányát a koffein. Ekkor akadt a kezem ügyébe újra a matcha tea, ami nem csak az energiaszintemre volt jótékony hatással.
A matcha tea nem olyan formában kerül a boltok polcaira, ahogy azt a többi tea esetében megszokhattuk. A szálas tea helyett a matcha porállagú, ami annak köszönhető, hogy a friss leveleket finom porrá őrlik.
Amikor matcha teát iszol, akkor az egész tealevelet elfogyasztod, ezért minden szempontból teljes értékűnek számít ez a különleges alapanyag.
A matcha tea betakarítása előtt a teaültetvényeket lefedik, és ezzel az árnyékolási módszerrel biztosítják, hogy a teának kiemelkedően magas legyen a klorofill tartalma.
Kíméletes élénkítő
Az egészségügyi hatásait nehéz még csak felsorolni is, köszönhetően annak, hogy az egyik legerősebb antioxidáns és legjobb anyagcsere gyorsító, ami elérhető a piacon. Nagyon jó barátja azoknak is, akik hozzám hasonlóan, kifejezetten pörgős napokat élnek, ugyanis a matcha tízszer erősebb élénkítő hatással bír, mint egy átlagos, filteres zöld tea.
Ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy hasonlóan megterhelő a fogyasztása a szervezetre nézve, mint például az energiaitaloknak, mert a matcha kifejezetten kíméletes élénkítő. Szemben a kávéval, vagy az energiaitallal, amik nagyon gyorsan megemelik az energiaszintünket, majd legalább ilyen gyorsan le is csökkentik azt, a matcha lassan, fokozatosan adagolja az energiát, így tovább is tart a hatása.