Töltött libanyak
A liba nyakának a bőrét lefejtjük a húsról, vigyázva, hogy ne sérüljön.
A libaaprólékot előkészítjük: megtisztítjuk, a májat beáztatjuk egy kis langyos tejbe, megvágjuk a hagymát, két cikk fokhagymát, két ujjnyi bacon szalonnát, végül kiflicsücsköt vagy kenyérvéget is puhítunk.
Az aprólékot összevágjuk, a kenyeret belemorzsoljuk, hozzá a hagymát, fokhagymát, a szalonnát és jöhetnek a fűszerek: só, bors, borsikafű, egy kis szerecsendió. A masszát beletöltjük a libanyakba és a két végét lezárjuk.
Forró zsírban kisütjük úgy, hogy körben szépen megpiruljon. Melegen is, de hidegen, karikákra vágva is tálalhatjuk. Kedvencem hidegen, egy kis ecetes lilahagymával.
A libaaprólékot előkészítjük: megtisztítjuk, a májat beáztatjuk egy kis langyos tejbe, megvágjuk a hagymát, két cikk fokhagymát, két ujjnyi bacon szalonnát, végül kiflicsücsköt vagy kenyérvéget is puhítunk.
Az aprólékot összevágjuk, a kenyeret belemorzsoljuk, hozzá a hagymát, fokhagymát, a szalonnát és jöhetnek a fűszerek: só, bors, borsikafű, egy kis szerecsendió. A masszát beletöltjük a libanyakba és a két végét lezárjuk.
Forró zsírban kisütjük úgy, hogy körben szépen megpiruljon. Melegen is, de hidegen, karikákra vágva is tálalhatjuk. Kedvencem hidegen, egy kis ecetes lilahagymával.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!