Liba-finomságok Márton napra! 5+1 klasszikus magyar recept

Liba-finomságok Márton napra! 5+1 klasszikus magyar recept

Címlap / Életmód / Receptek / Liba-finomságok Márton napra! 5+1 klasszikus magyar recept

Márton napja a néphagyományban összefonódik a libából készült ételek fiesztájával. Bár a libaólban elrejtőző Márton alakja már homályba vész, a hagyomány, miszerint az új bor ünnepéhez hízott libából készített libasült dukál, makacsul tartja magát, mindannyiunk legnagyobb örömére. A régi időkben a cselédek ilyenkor kapták meg éves jussukat és melléje a nyáron felszaporodott baromfiállományból is járt. Ekkor vágtak először hízott ludat, ami kiváló kísérője az idei bornak.

A magyar nyelvterület igen gazdag a különböző, együtt élő nemzetiségek gasztronómiai hagyományaiban. A libaételek sokfélesége is ezt mutatja, ráadásul az elmúlt 5-10 évben a nemzetközi konyha is hangsúlyosan megjelent a kínálatban. Így aztán mindenki talál magának való falatot a libalakomához. Vigyázat! A hiedelem szerint aki nem eszik libát Márton napján, egész évben éhes lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/6
Következő»

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!