Milyen ínycsiklandozó és kedves illat ugrik be először a karácsonyról? A mézeskalács biztosan az első három között van. És mi az egyik legjobb időtöltés a decemberi cidrizős időben? Szerintünk egy vastag pokrócba burkolózva, narancsillatú mécses mellett üldögélve, halk háttérzenét hallgatva mézeskalács aromájú tejeskávét szürcsölgetni. Ehhez nyújtunk most segítséget, egy ellenállhatatlan szirup receptjével.
3/4 Hozzávalók:
• 400 gramm barna cukor
• 2 evőkanál melasz vagy juharszirup
• 1 evőkanál őrölt gyömbér
• 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
• 1 mokkáskanál szerecsendió
• 1 rúd fahéj
• 4-5 darab csillagánizs
• 1 teáskanál tiszta vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
• csipetnyi só
A díszítéshez különböző méretű, jól záródó vagy csatos üveget szerezz be, illetve pár kisebb rúd fahéj és piros szalag is jól mutat majd rajta.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!