6 lépés a tökéletes otthoni pedikűrhöz

6 lépés a tökéletes otthoni pedikűrhöz

Címlap / Stílus / Test / 6 lépés a tökéletes otthoni pedikűrhöz

Már izgatottan várjuk a jó időt és szeretnénk felvenni kedvenc szandálunkat, azonban sokunknak nincs ideje rendszeresen eljárni a pedikűröshöz.

1. Tejes fürdő

Nem vicc, a tejben található tejsav segít megpuhítani a bőrkeményedéseket. Egy tálba önts egyenlő arányban meleg vizet és tejet, és csepegtess bele néhány csepp levendula olajat, majd áztasd benne lábfejed öttől tíz percig.

2. Kezeld a körömágyakat

Egy-egy csepp körömágyaknak készült olajjal dörzsöld be lábujjaid, majd szabadulj meg a megvastagodott bőrtől egy csiszolókő segítségével, hogy eltávolítsd a lehetséges benövéseket.

3. Puhítsd meg a talpad

A tálbanban cseréld ki a vizet tiszta, meleg vízre, majd egy csiszolókővel radírozd le teljesen, majd öblítsd le. Távolítsd el a nem kívánt bőrréteget a lábfejed teljes területéről egy habkő/sarokreszelő segítségével.

4. Hidratálj

Miután lemostad a bőrradírozás maradványait, lábfejedre és lábad alsó részére vigyél fel egy hidratáló pakolást. Öttől tíz percig hagyhatod lábadon, hogy a hatóanyagok felszívódjanak. Mosd le.

5. Körömápolás

Töröld meg a lábad, majd masszírozz bele hidratáló lábkrémet. Egy acetonmentes lemosóval töröld le körmeidről a krémet. Ha szükséges a lakkozáshoz használhatsz lábujj elválasztót.

6. Lakkozz

Három csíkban lakkozd a körmeidet. Egyet kenj középre és egyet-egyet mindkét oldalra. Körülbelül két perc múltával vigyél fel egy második réteget, majd újabb két perc után következhet a végső, fedőréteg. Legalább egy órán át hagyd száradni.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!