A könnyen elkészíthető tésztás ételek roppant népszerűek hazánkban is. Kevés hozzávalóból akár fél óra alatt elkészítheted ezt a spagettit. Meglátod, étkezés után a család apraja-nagyja kórusban kiáltja: kérek még!
Hozzávalók:
- 50 dkg durum spagetti
- só
- bors
- 30 dkg csirkemell filé
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg gomba (konzerv is jó)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- rozmaring
- pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- olíva olaj
- friss bazsalikomlevél a díszítéshez
Elkészítés:
A spagettit enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd leszűrjük.
Közben hozzálátunk a húsos ragu elkészítéséhez.
A csirkehúst apró kockákra vágjuk.
A koktélparadicsomokat megmossuk, megfelezzük.
A gombát, ha friss, felszeleteljük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát.
Ha félig kész, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. A fokhagymának így nem vész el az illóolaj tartalma. Vigyázzunk, hogy ne piruljanak túl a hagymák!
Rátesszük a felkockázott csirkemell filét, és fehéredésig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és rozmaringgal.
Amikor a gomba megpuhult, a felezett koktélparadicsommal gazdagítjuk az ételt.
Késhegynyi pirospaprikát adunk hozzá és összeforraljuk.
Főzőtejszínnel felöntjük. Készre főzzük.
Spagettivel tálaljuk.
Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.